„Chtěli jsme hrát aktivně a důrazně, chtěli jsme soupeře napadat, a to se nám hlavně v první půli dařilo. Za to musím kluky pochválit," ocenil David Horejš své hráče, kteří už ve 36. min. vedli 3:0. „Byli jsme lepší v kombinaci, ale předčili jsme Baník ve všech činnostech a dokázali jsme zužitkovat i vypracované šance."

Po půli se hra vyrovnala, což dle Horejše bylo jak tím, že za stavu 3:0 už jeho tým spíš dění na ploše kontroloval, tak i díky soupeři. „Zbytečně jsme zalezli, navíc hosté nic nezabalili, ale do žádné vyložené šance jsme je nepustili," vyzdvihl obranu, výborně dirigovanou Tomáškem (vrátil se do týmu z kádru prvoligového áčka).

Předpoklady tvůrce hry potvrdil Otepka ideální nahrávkou Řezáčovi na druhý gól i uličkou Kadlecovi, po faulu na něhož z penalty zvýšil Havel na konečných 3:0. „Na hře zálohy je znát, že se nám z áčka vrátil Honza Hála. Pochvala však patří celému týmu," uzavřel David Horejš.

Devatenáctka Dynama ze sedmi posledních utkání má šest výher a jednu remízu.

Uspěje i v sobotu v Plzni?

Linhart a Funda za dvacítku

Česká dvacítka podlehla na turnaji na Kypru v boji o 3. místo domácímu výběru 1:3 (0:1). Útočník Dynama Zdeněk Linhart, jenž v úvodním utkání s Rakouskem (2:4) nastoupil v základu a zaznamenal obě branky českého mužstva, tentokráte šel do hry až deset minut před koncem za Fulneka. Naproti tomu Linhartův oddílový kolega Jiří Funda, jenž v prvním zápase šel na hřiště až na poslední čtvrthodinu, proti Kypru hrál od začátku a střídal až v 75. minutě.