Naopak fotbalisté Rudolfova domácím vítězstvím potvrdili záchranu. Přebor už zná prvního z podzimních nováčků, vítězů třetích tříd: Do vyšší soutěže se vrátí Slavoj Srubec. Za týden jej může následovat Boršov nad Vltavou.

Referáty od klubových zpravodajů jsou redakcí upraveny.

RUDOLFOV B – CHRÁŠŤANY 6:0 (3:0) – Zápas začal náporem domácích, který korunoval Novák vedoucím gólem. Ve 21. min. po rohu Baščevan zvýšil na 2:0. Poté měli dvě velké šance hosté, ale domácí gólman Brůha byl vždy na místě, obě tutovky zlikvidoval. Potvrdilo se pravidlo nedáš – dostaneš, když Zach z přímého kopu dal třetí branku Rudolfova. Druhý poločas začal jako ten první a již ve 47. min. skóroval Zach, čtyři minuty po něm hlavou Novák a znovu Novák čtvrt hodiny před koncem zkompletoval hattrick. Hosté se nevzdávali, ale své šance nevyužili. Před 40 diváky pískal rozhodčí Pileček, ŽK 0:1.

HRDĚJOVICE B – NOVÉ HRADY 2:4 (0:2) – Obě mužstva zahájila zápas ve svižném tempu a již po pěti minutách se měnilo skóre. Hosté hodili dlouhý aut, který prošel až na zadní tyč, domácí jej nedokázali odkopnout a obránce Němec nekompromisní střelou rozvlnil síť. V 9. min. mířil domácí Nálevka jen do tyče a chvíli nato Pražský hlavou do břevna, stejně jako na druhé straně novohradský Šafář. V 17. min. gólman Trčka reflexivně vyrazil střelu Němce. Hrdějovičtí si vypracovali mírnou územní převahu, ale jejich snaha končila před šestnáctkou na dobře zformované obraně soupeře. Hosté hrozili z rychlých brejků a jeden z nich ve 37. min. proměnili v druhou branku: Tuscherův centr přesně našel hlavu Němce. Hrdějovicím svitla naděje hned po obrátce, kdy Pražský prošel obranou a prostřelil Winsbergera. Hra se přiostřila a rozhodčí musel krotit horké hlavy kartami. Na dvoubrankový rozdíl zvýšily Nové Hrady v 65. min.: Domácí obrana reklamovala ofsajd, přestala hrát a Tuscher pohodlně přidal třetí branku. Domácí mohli za chvíli korigovat, Hazmuka však nastřelil jen svého spoluhráče. Hosté byli produktivnější a v 71. min. Němec po rychlém kontru završil hattrik. Poté hosté vyztužili zadní řady a bránili výsledek. Domácím se podařilo už jen zkorigovat výsledek v poslední minutě Turkem z penalty za faul na Pražského. Zasloužené vítězství hostů. Pískal rozhodčí Knotek, ŽK 2:1. Diváci: 50.

N. HODĚJOVICE – N. VES 1:2 (0:0) – Domácí nebyli horším týmem, přesto odešli s porážkou. V zápase průměrné kvality se hosté ve druhé půli dostali do dvougólového trháku a přes veškerou snahu už se Novým Hodějovicím nepodařilo utkání ani zremizovat. Za vítěze se prosadili Holý a Brožka. Hodějovice pak protivníka zatlačily, vytvořily si několik šancí, ale brankou skončila jediná: Bílek, jenž obvykle nastupuje na stoperu, korunoval svůj dobrý výkon v útoku krásnou střelou do šibenice. Nová Ves pak se štěstím tři body uhájila. Řídil sudí Josef Šafránek, ŽK 1:0. Diváci: 40.

JANKOV B / DUBNÉ – BOREK 1:1 (0:1) – Tým Borku se představil s řadou mladých hráčů. Za celý první poločas se diváci dočkali jen několika propagačních střel zpoza vápna, akce hostů i domácích končily většinou před pokutovým územím. Jediná gólová akce začala ve 35. min. u brankáře Šturmy, jenž rozehrál nakrátko Hejdovi, ten byl ale okamžitě oloupen o balon. Zdánlivě ztracený centr doběhl na zadní tyči Krupka a Borek vedl. Domácí měli ve druhém poločase několik brankových příležitostí. Nejprve Ježek z malého vápna neuvěřitelně netrefil! Krátce nato (55.) po přihrávce Šindeláře již svým typickým průnikem do šestnáctky vyrovnal. Remíza byla spravedlivá. Rozhodčí Jiří Eibl. ŽK 1:0. Přihlíželo 20 diváků.

H. STROPNICE – MLADÉ 4:3 (2:2) – Do souboje o třetí místo domácí vstoupili velmi dobře a po chybě hostující obrany šli už ve 3. min. do vedení zásluhou Holeje. Hosté se ale velmi rychle otřepali. V 17. min. si Vítek naběhl na kolmou přihrávku a překonal Josefíka, 1:1. Hrál se fotbal solidní okresní úrovně, oba celky dobře kombinovaly a k vidění bylo několik dobrých gólových příležitostí. Po půlhodině hry se hlavou po rohu trefil Michael Bašta. Za pět minut mládský Schuster vyrovnal. Do druhého poločasu lépe vstoupili hosté, jejichž hbitý kapitán Schuster hned ve 46. min. zakončil brejkovou akci. Domácí branka zaskočila a trvalo jim dost dlouho, než hru vyrovnali. Jejich snaha byla korunována v 70. min., kdy se po rohu znovu trefil dobře hlavičkující Michael Bašta. Vyrovnaní nabudilo Hraničář k ještě větší aktivitě a po pěti minutách Kořínek vsítil vítězný gól. V závěru utkání se hosté marně snažili o vyrovnání, obrana v čele s brankářem Josefíkem odolala. Řídil rozhodčí Feitl. ŽK 1:4. Diváci: 100.

ČT. DVORY B – OLEŠNICE 1:1 (1:0) – Po oťukávání mezi vápny se dostal do první šance domácí kanonýr Příhoda: Uvolnil se na velkém vápně a jeho střela skončila v síti. Druhou šanci kapitán Píša neproměnil a Olešnice mohla před přestávkou vyrovnat ze závaru před Vonešem. Druhá půle patřila hostům. Začala trestným kopem zkušeného Fialy, v 50. min. mohl z rychlého brejku vyrovnat Hanzal, ale v jasné pozici přestřelil. Utkání málem rozhodl Příhoda, jenž dostal pěknou nahrávku od Píši, ale v jasné šanci mířil nad branku. Vzápětí měl šanci vyrovnat po závaru Buřič, ale také on minul, a tak o výsledku rozhodl až Lenk, jenž poslal trestný kop přesně k tyči. Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni domácí Salva a Hanzal (Oleš.). Před 35 diváky pískal sudí Feitl. ŽK 3:1.

LOKO ČB B – HLUBOKÁ B odloženo pro terén.