A cíl, který si dali, svěřenci trenéra Davida Horejše splnili a vezli si domů vítězství 2:0. „Start do jara jsme si představovali jinak a jsme rádi, že jsme to konečně prolomili," nijak se kouč Dynama netajil velkou spokojeností. „My ale ani ve většině předchozích utkání nehráli špatně, akorát jsme v nich nebyli produktivní. Teď jsme ze své první šance dokázali dát gól a potom už jsme si zápas hlídali," konstatoval Horejš.

Důležitý první gól zařídil už v 9. min. Pešek. „Sice gól označili za vlastní, po super akci to tam ale dal Peša, tak gól větší měrou patří jemu," chválil svého spoluhráče Patrik Čermák, jenž po půli výstavním „angličanem" výhru pečetil. „Já viděl, že na mě jde brankář, tak jsem vystřelil a z mého pohledu to šlo vedle. Nějak to tam ale propadlo a řekl bych, že to byl můj gól," s úsměvem líčil Jakub Pešek po zápase.

Rychlonohý štírek sklidil za svůj výkon pochvalu i od trenéra: „Kuba Pešek sehrál velice dobré utkání už doma s Olomoucí, kdy hosty hodně zlobil. Teď dobrou formu potvrdil a my z toho máme radost. Víme, že je to velice rychlý hráč, a když bude své přednosti využívat, pro tým to bude hodně platný hráč."

Frýdek-Místek po Peškově gólu, který sudí připsali domácímu Klabníkovi, pak ve snaze vyrovnat přidali, defenzíva Dynama ale tentokráte fungovala. „Soupeř má svou kvalitu a hrozil hlavně ze standardních situací, má totiž v týmu vysoké hráče, ale já musím kluky pochválit, po taktické stránce zápas odehráli perfektně," ocenil trenér Horejš.

Oproti předchozím zápasům se vrátil k Novákovi na stopera Šourek a Kladrubský se za zraněného Čermáka posunul k Čavošovi do štítové dvojice. „Chtěli jsme posílit střed pole, abychom měli kontrolu nad hrou, a Kladry je velice zkušený fotbalista, jenž to umí s balonem," vysvětlil Horejš, dle něhož jak Kladrubský, tak Šourek odvedli na svých postech dobré výkony.

Domácí si vypracovali solidní šanci v závěru úvodní půlhodiny, kdy Ševčík na hranici ofsajdu posunul balon na Šumského, jehož ránu z úhlu Křížek vyrazil ke Slaninkovi, jenž ale dorážku ze slibné pozice nezvládl.

Zasloužené vítězství hostí potvrdil po půli Čavoš krásnou ranou zpoza vápna, za kterou se gólman Prepsl jen ohlédl… „Já na kluky apeloval, že se musí víc pokoušet pálit ze střední vzdálenosti, to že mi od našich záložníků chybí. Že když nevystřelíme na bránu, těžko můžeme dát gól. Čáva na sebe tu zodpovědnost vzal, za vápnem se do toho opřel a byl z toho nádherný gól," chválil Horejš dělovku Patrika Čavoše, kdy míč šel do sítě poté, co se otřel o spodní hranu břevna. „Právě takové střelecké pokusy mi v minulých zápasech chyběly jak od Peška a Wermkeho, tak i Čavoše a Čermáka," poznamenal kouč Dynama. „Totéž však platí i na stopery, i jejich góly po standardkách bychom potřebovali," dodal Horejš, dle něhož i ve Frýdku třeba Novák měl obrovskou příležitost, ale neuspěl.

Po výhře ve Frýdku půjde Dynamo v pohodě i tento čtvrtek doma proti Baníku: „My se na zápas velice těšíme, akorát nás mrzí, že se vykartoval Kuba Pešek," zalitoval trenér David Horejš.

Frýdek-Místek - Dynamo ČB 0:2 (0:1) - Branky: 9. Klabník vlastní, 52. Čavoš. ŽK: Spasojević, Slaninka, Mugove – Pešek, Wermke. Diváci: 758. Rozhodčí: Klíma – Vít, Dresler. Frýdek: Prepsl – Švrček, Klabník, Literák, Berežný (64. Spasojević) – Byrtus (41. Mugove), Slaninka, Šumský, Ilko – Nworah (46. Fukala), Ševčík. Dynamo: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čavoš, Kladrubský, Wermke (68. Vopat), Benát (90. Hála), Pešek – Táborský (89. Matějka).