Jak jste reagoval na nabídku Dynama? Potěšila vás, anebo se vám z Plzně spíš nechtělo?

Každá nabídka, která přijde, člověka potěší. Ta budějovická pro mě navíc nebyla žádným překvapením, protože o zájmu Budějovic jsem věděl už od poloviny prosince, kdy mi volal pan Soukup. Zprvu jsem se trošku rozmýšlel, protože jsem chtěl zkusit ještě zabojovat v Plzni, pak jsem ale mluvil s panem Vrbou a dohodli jsme se, že pro mě bude lepší, když půjdu na hostování. Tak jsem si vybral Budějovice.

Trenér Soukup vás údajně oslovil už loni v létě, kdy vás lákal ještě do Slovácka. Je to tak?

Je. My jsme v létě opravdu vážně jednali, hodněkrát jsme si volali a několikrát se i sešli. Já měl vážný zájem do Slovácka jít a snad i kluby už byly dohodnuté, pan Vrba si to ale nepřál a prohlásil, že mi dá šanci v Plzni. Tak jsem zůstal v Plzni.

Teď se ale právě plzeňští funkcionáři dali slyšet, že by pro vás v této době bylo výhodnější, kdybyste do Budějovic na půl roku odešel, pravidelně tady hrál a v létě se v Plzni znovu popral o šanci dostat se do kádru. Vidíte to i vy také tak?

Určitě. Já se chci v Budějovicích porvat o základ, budu tady chtít hrát víc, než by tomu bylo v Plzni. Budu se snažit, abych byl ještě silnější a vrátil se do Plzně v takové formě, abych se tam mohl prosadit do týmu.

Na Plzeň jste tudíž nezanevřel?

Rozhodně ne, v Plzni bych chtěl samozřejmě hrát. Teď ale mám v hlavě Budějovice.

Bylo hodně těžké se v Plzni do kádru dostat?

Konkurence v Plzni je veliká, přesto si nemyslím, že jsem tam měl až tak málo šancí. Na podzim jsem jich dostal dost. Potřebuji však hrát víc a pravidelně, a proto jsme se dohodli, že pro mě bude teď lepší jít někam na hostování. Konkrétně do Budějovic.

Než jste přišel z Mostu do Plzně, byl jste na ročním hostování ve Slavii, kde jste si na nedostatek příležitostí určitě stěžovat nemohl. Jak na to vzpomínáte?

Právě ve Slavii jsem začínal s první ligou, takže jsem to bral jako velkou zkušenost. To mi pomohlo potom i po příchodu do Plzně, kde jsem ještě nějaké další zkušenosti nasbíral. Ty bych chtěl prodat teď tady v Budějovicích a pomoci klukům tady se záchranou. Chci, abych byl pro mužstvo přínosem a ne, abych byl jen nějakým hráčem, který se sem, mohu-li to tak říct, jde jen tak vyprdět. Prostě chci klukům pomoct, protože podle mě je manšaft tady výborný. A co jsem teď měl zatím možnost poznat, zázemí je tu taky na úrovni.

Zmínil jste zkušenosti, které jste nabíral ve Slavii a v Plzni, totéž ale platí jistě také o Mostu, ne?

Samozřejmě. V Mostě jsem s fotbalem jako kluk začínal, už jako dorostenec jsem tam hrál i druhou ligu. To byla pro tak mladého kluka veliká zkušenost. Pro fotbal v Mostě byly dobré podmínky, i když teď, aspoň co jsem slyšel, jsou na tom nějak špatně. V době, kdy jsem tam ale byl já, podmínky na fotbal tam špatné nebyly.

Z Mostu jste šel do Slavie a následně do Plzně, což jsou na české poměry hodně velké kluby. Byl jste v té době hodně mladý kluk, jak jste to vnímal?

Bylo to pochopitelně něco úžasného, protože v Plzni jsem zažil i Ligu mistrů a Evropskou ligu. Musím na sobě makat, abych takové zápasy mohl hrát dál. V Evropské lize jsem hrál s Coimbrou doma i venku a byly to nádherné zápasy, které si fotbalista užívá. Já nastoupil v Evropské lize za Plzeň v každém zápase, proti Coimbře to ale bylo od začátku. Anebo v Lize mistrů na Schalke či v Miláně, to byla fantazie. Plno lidí, neskutečná atmosféra.

Hodně lidí začalo chodit na fotbal i v Plzni. Jaké to je, hrát před takovými fanoušky?

V Plzni se lidi naučili na fotbal chodit, bývá jich na našich zápasech kolem třinácti tisíc. Podobně tam lidi žijí i hokejem. Prostě Plzeň teď je městem sportu.

V Budějovicích si budete muset zvykat na skromnější návštěvy. Jak vůbec znáte Budějovice a taky zdejší fotbalisty?

S většinou z nich se potkávám na hřišti, s pár klukama jsem hrál v Plzni, s Jardou Černým předtím ve Slavii. Nebojím se, že bych do mužstva nezapadl. Jsem přesvědčen, že to problém nebude.

Máte za sebou v novém týmu už i první zápas. Těšil jste se?

Jistě, že jsem se těšil. Byť to bylo pro mě trošku zvláštní, že jsem jeden den přišel a už den nato jsem hrál zápas. Ale šel jsem do něj s cílem se hned začít rvát o základ.

Vyhráli jste, spokojenost?

První zápas a hned vítězství, navíc naše první v sezoně. S tím jsem spokojen.

A se svým výkonem?

Špatné to nebylo, umím ale o dost víc. Teprve si na kluky zvykám. Hlavní je, že jsme vyhráli. To je povzbuzení.

V Plzni jste hrál o evropské poháry, tady vás čeká boj o záchranu. Z toto obavy nemáte?

Je skvělé o něco hrát. Ať o titul, anebo o záchranu.