A padla po zásluze, protože si její hráči nedokázali poradit s dobře organizovanou defenzívou soupeře, a byť opticky měli více ze hry, velezkušeného Radka Sňozíka v bráně hostí přímou střelou prakticky vůbec neprověřili.

„Územní převahu jsme sice měli, v koncovce ale jsme žalostní, a když nejsme schopni dát gól, pomýšlet na vítězství bohužel nemůžeme," smutně po zápase krčil rameny trenér Jiří Lerch.

Jeho svěřenci zápas zahájili aktivně a už ve 3. minutě se do dobré příležitosti po Dvořákově centru z pravé strany dostal Vaněk, hlavičkoval ale nad Sňozíkovu branku. Deset minut nato to zkusil z dvaceti metrů svou slabší pravačkou Funda, branku hostí však netrefil.

Hosté ze Štěchovic nepůsobili v této fázi utkání příliš nebezpečně, přesto ve 23. minutě udeřili, když malý důraz domácích zadáků v pokutovém území potrestal zblízka ranou k tyči Jelínek 0:1. „Štěchovice prvně vystřelily na bránu a daly gól. A tím gólem zaslouženě vyhrály, protože my nedali žádný," smutnil Lerch.

Po inkasované brance navíc ze hřiště odstoupil Petráň, jenž byl v 10. minutě po nešetrném Bustově zákroku ošetřován, a byť se poté na trávník vrátil, viditelně nebyl fit a posléze musel střídat. „Vypadá to na otřes mozku," poznamenal trenér Lerch.

Inkasovaný gól mladíkům v dresu strakonické farmy, jejíž dres z druholigových pendlů vedle brankáře Křížka oblékli jen Dvořák, Dobal a Ibragimov, na klidu nepřidal a hosté ještě do přestávky málem přidali druhý gól, když po pravé straně utekl Šittich a jeho gólovou ránu k bližší tyči Křížek jen reflexivně vykopl na roh.

Ve druhé půli si domácí fotbalisté ve snaze vyrovnat opět vynutili územní převahu, ve finální fázi však propadli. Po Radouchově rohu hlavičkoval Novotný, patřičná razance ale chyběla, navíc míč šel přímo do Sňozíkovy náruče. Krátce nato po Vaňkově přiťuknutí střílel z dobré pozice Ibragimov, z vápna ale mezi tři tyče balon nenasměroval. A když vedle bližší tyčky hlavičkoval po Ibragimově centru v pádu i Vaněk, všechny body ze Střeleckého ostrova putovaly do Štěchovic.

Což trenéra Lercha pochopitelně mrzelo. „V té finální a předfinální fázi jsme propadli, ale i celkově se mi na rozdíl od utkání v Měcholupech zdála naše hra tak nějak zabrzděná a bez šťávy," kabonil se trenér farmy Dynama.