Po posledních dvou výhrách v Hradci 3:0 a naposled doma s Pardubicemi 2:0 si ale svěřenci trenérů Petra Skály a Davida Horejše výrazně pomohli.

Snadné to však mladíci Dynama neměli. „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas, vždyť Pardubice vyhrály čtyři zápasy v řadě," připomněl trenér David Horejš, jenž hráče dopředu upozorňoval na to, že soupeř bude hrát z bloku a že je tudíž čeká hra do plných. „To se potvrdilo a v první půli jsme s tím měli potíže. Rozehrávky byly zdlouhavé, tím nám vázla kombinace, ale o přestávce jsme si to řekli a bylo to znát."

Hned v nástupu do druhého poločasu Hálovu ránu dorazil Švantner na 1:0. „Já kluky nabádám, aby hodně stříleli, to se vyplatilo," pochvaloval si Horejš. „Rychlý gól nás uklidnil, a byť jsme tak na deset minut trošku vypadli a hosté nás zatlačili, zhruba od té 60. minuty jsme dle mého soudu hráli super fotbal," nešetřil chválou.

Není ale divu, mladíci Dynama skutečně v poslední půlhodině hráli výborně a některé akce byly jako vystřižené z fotbalové učebnice: v 59. min. po Řezáčově centru Švantner z voleje poslal míč jen těsně vedle bližší tyče, v 60. min. Bálek ideálně předložil do „kapsy" za beky Hálovi, jenž si padáčkem vychutnal brankáře, míč se ale odrazil od tyče, v 63. min. Bálek hlavou po Vaňkově centru z čisté šance netrefil bránu a v 73. min. po Kadulově úniku zakončil Otepka chladnokrevně na 2:0. „Těší mě, že po vedoucí brance jsme nehráli na udržení výsledku, ale dál hráli aktivně a spoustu šancí ještě neproměnili. Mám radost, že pořád jsme chtěli hrát. Za to klukům patří poděkování," netajil se spokojeností Horejš.

Hála věří, že v zimě se do áčka vrátí

Osmnáctiletý odchovanec Dynama Jan Hála si premiéru v ligovém áčku odbyl loni ve II. lize, a byť i v I. lize v kádru áčka zůstal, v této době pomáhá devatenáctce v I. lize dorostu.

Jak moc si výhry s Pardubicemi považujete? Doma se vám příliš výsledkově nedařilo a třeba minule s Příbramí, byť jste hráli dobře, jste smolně prohráli.

Samozřejmě, že jsme rádi, že jsme získali tři body. Navíc podruhé za sebou, protože už před týdnem jsme vyhráli v Hradci. Za dvě výhry v řadě jsme moc rádi.

Váš první a nakonec i vítězný gól padl po vaší střele levačkou, která se vám sice příliš nepovedla, přesto ale brankář míč neudržel a Švantner skóroval.

Je pravda, že se mi ta rána moc nepovedla. Ostatně moc se mi střelecky nevedlo, já klidně mohl dát tři góly.

A proč jste je nedal?

To nevím, prostě mi to tam nepadá… Ale naštěstí dva góly kluci dali a my vyhráli.

Hlavně po krásné nahrávce od Bálka vás asi ta spálená šance mrzela.

Dal mi to ideálně za beky a já chtěl gólmana přehodit, což se se mi sice povedlo, jenže od tyčky se to odrazilo ven.

Vyhráli jste podruhé v řadě, už jste takovou minišňůru ale asi potřebovali, co?

To jistě, už jsme byli v pásmu sestupu. Teď máme tři přijatelné soupeře a doufám, že to zvládneme.

Vy jste říkal už na začátku sezony, kde jste šel do přípravy s prvoligovým áčkem, že se můžete i vrátit do dorostu. Neštve vás, že jste předvídal správně?

V tuto chvíli mě až tak nemrzí. V áčku jsem se zranil a v dorostu se teď rozehrávám. Navíc ještě chodím do školy, hrát za dorost mi vyhovuje.

Navíc ve vašem věku je důležité co nejvíc hrát, a to máte v dorostu jisté, ne?

V áčku bych teď asi nehrál, zatímco v dorostu hraji stabilně, a to je pro mě hlavní. Věřím ale, že do zimní přípravy půjdu zase v áčku.