A završila ji vítězně, čímž hráči své trenéry Davida Horejše a Petra Skálu velice potěšili. „Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, protože Slovácko tady potvrdilo svou kvalitu," zhluboka si po vítězném utkání oddechl David Horejš. „Byl to po všech stránkách hodně těžký zápas," měl domácí kormidelník zřejmě na mysli i to, že fotbalové „jaro" přišlo na Složiště za silného a hlavně ledového větru.

„Kluci mají Slovácku co odvádět, protože ve druhém kole na jeho hřišti dostali šest gólů," připomněl ještě před pátečním zápasem druhý z trenérské dvojice Petr Skála nadílku 1:6, s níž mladíci Dynama z Uherského Hradiště jeli.

Zmíněný debakl zřejmě byl pro dorostence Dynama motivací, protože zápas na Složišti zahájili velice aktivně a už ve 4. minutě se dočkali odměny v podobě vedoucího gólu. Jeho autorem byl Janoch, jenž odvádí poslední zápasy na postu defenzivního štítu dobré výkony, k nimž tentokráte navíc přidal i pohotový gól. „Začali jsme výborně a šli jsme po zásluze brzy do vedení, pak nás ale Slovácko postupně začalo přehrávat. Jeho hráči se lépe pohybovali, víc drželi balon a já jsem rád, že jsme zbytek poločasu přežili bez úhony," poznamenal Horejš.

O přestávce si trenéři v kabině řekli své. „Já kluky upozornil, že takovým způsobem dál hrát nemůžeme, že musíme být daleko aktivnější a že pokud chceme uspět, nesmíme nechat hrát jen soupeře, že se musíme snažit hrát sami," přiblížil Horejš pokyny, které v poločase trenéři týmu dali.

„Zdálo se, že si to kluci vzali k srdci, bohužel pak jsme dostali gól na 1:1, zase takový velice nešťastný po teči," litoval domácí kouč. „Naštěstí kluky to nepoložilo, pomohli jsme si standardkou a třemi góly za sebou zápas rozhodli," liboval si David Horejš.

Domácím trenérům se opět povedlo střídání. „Příchodem Patrika Švantnera se duel zlomil v náš prospěch – jeden gól udělal, druhý dal," ocenil Horejš přínos střídajícího mladíka, jenž se podílel na brance M. Helda na 2:1 a čtvrt hodiny před koncem zápasu po ukázkové kombinační akci zvýšil na 4:1. Třetí gól dal po Fundově dobře zahraném přímém kopu hlavou nejmenší hráč na hřišti Bálek. „Jirka Funda zahrával standardní situace výborně, měli jsme z nich šance a dali i břevno," chválil Horejš nadějného záložníka, jenž při neúčasti dalšího levonohého hráče Filipa Vaňka většinu standardek hlavně z pravé strany zahrával. „Vaněk hrál celou sezonu, na předzápasovém tréninku si ale udělal výron v kotníku, nastoupit bohužel nemohl," zdůvodnil Horejš, dle něhož vzhledem k tomu, jak byla sezona dlouhá, zranění tolik nebylo„Jsme rádi, že jsme kluky většinou měli v pořádku. Teď si pořádně odpočinou a od 6. ledna se dáme zase do práce," zdůraznil.

Své hráče Horejš za výkon v posledním podzimním zápase chválil. „V poslední půlhodině, kdy po druhém gólu z kluků ta nervozita spadla, zahrálo celé mužstvo velice dobře a navíc tu dobrou hru tentokráte dokázalo i završit pěknými góly," vyzdvihl Horejš. „Tak nějak bych si naši hru představoval, byť chápu, že máme mladé mužstvo a že ti mladí kluci se taky bojí o výsledek. Ty tři body jsme strašně chtěli, abychom tak, jak jsme sezonu špatně začali, ji naopak dobře zakončili," připomněl kouč nevydařený vstup svých svěřenců do letošní sezony.

Tu hodnotí se střízlivou spokojeností. „Tři body se silným Slováckem mají pro nás velkou důležitost a my si jich vážíme. Klukům musím za jejich přístup k zápasu a patřičně nasazení poděkovat. Stejně tak je musím pochválit i za celou sezonu, protože byť jsme v ní ve většině zápasů nastupovali s hráči o rok mladšími, ti kluci se s tím dokázali porvat, drželi za jeden provaz a díky tomu nahráli na to, jak se nám vstup do sezony nepovedl, ještě slušný počet bodů," dal trenér dorostenců Dynama najevo, že šestadvacet bodů za až tak špatný zisk nepovažuje.