V závěrečných kolech Jihočeši podlehli jen Mladé Boleslavi. „Bylo to nešťastné utkání, kdy jsme vedli 1:0, přesto jsme zápas ztratili. Kluci se o body málo poprali. Mysleli si, že to přijde samo, setrvačností, ale tak to ve fotbale nechodí. Obzvlášť ne v dorostenecké lize!“ zdůrazňuje asistent trenéra Dynama Martin Frantík.

S uplynulou částí sezony panuje v realizačním týmu spokojenost. „Dohráli jsme podzim se čtyřiadvaceti body, závěr se nám opravdu povedl, ze čtyř zápasů jsme uhráli devět bodů,“ připomíná Frantík vynikající finiš, v němž mladíci přivezli vítězství třeba z Olomouce a doma zdolali Baník, třebaže hráli od 65. minuty v deseti.

Konec podzimu zastihl Dynamo v daleko lepší pohodě než úvod ligy. „Měli jsme těžký los, pomalu jsme se rozjížděli, byla tu zranění,“ vzpomíná Frantík. „Nakonec můžeme být spokojeni,“ shrnul.

Pokud má Procházkův a posléze Tobiášův asistent někoho z kádru pochválit, začíná v brance. „Ať ji hájil Míra Jirkal nebo David Schopf, byli oporami,“ říká Martin Frantík a míří slovem k obranné čtveřici. „Stopeři Sláma a Holub podávali po celou dobu velmi zodpovědné výkony,“ tvrdí.
Zaujali i hráči záložní řady. „Rozehrál se Sajtl, který proti Baníku udělal zbytečný faul a nechal se vyloučit. Repa byl osobností, Rein byl osobností. Král předváděl zodpovědné výkony, neměl žádné výkyvy,“ pokračuje v hodnocení Martin Frantík.

Dynamu se nevyhnula ani zranění. Obzvlášť ošklivé postihlo v Mostě gólmana Miroslava Jirkala, jenž se srazil s protihráčem. Ze srážky si odnesl zlomený nos, zlomený nadočnicový oblouk a další kůstky v obličeji. Po převozu do Prahy musel na operaci, přesto mladík konec podzimu ještě stihl a byl připraven na lavičce. „Je v plném tréninku, dokonce odchytal jeden zápas za osmnáctku. Je připraven a čeká na svoji šanci. Vrátil se na trávník velice brzy, má velkou vůli,“ oceňuje Martin Frantík, jenž nevypozoroval, že by Jirkal měl po zranění v brance zábrany. „Zpočátku to měl v hlavě, ale teď, když ho sleduji na tréninku, absolutně nevidím žádnou změnu. Před zimní přípravou jsou oba naši brankáři na stejné startovní čáře a poperou se o místo jedničky,“ uvedl asistent trenéra Dynama „19“ Martin Frantík.

Střelci Dynama „19“ po podzimu: 5 – Filip Rein, Jan Novák, 4 – Ondřej Sajtl, 3 – František Němec, 2 – Martin Repa, Ondřej Svoboda, Tomáš Vokatý, 1 – Filip Kapias, Radim Koutný, Filip Král.