Populárního beka, jenž se zúčastnil ZOH v Calgary a v domácí nejvyšší soutěži nasbíral úctyhodných 846 startů, šéf klubu David trochu symbolicky uvedl do funkce v podvečer utkání Čechů se Švýcary.

V kuloárech padlo Suchánkovo jméno již loni. Na střídačku se vrací po delší době. „V Písku jsem skončil z rodinných důvodů a dal jsem si pauzu. Asi na čtyři roky. Hokej mi už chyběl, určitě jsem rád, že mohu trénovat," uvedl Rudolf Suchánek st. pro Deník na prvním srazu hokejistů David servisu.

Stesk po hokeji zaháněl návštěvami zápasů Motoru a David servisu, kde je kapitánem jeho syn – Rudolf Suchánek mladší. Jeho kolegou na střídačce bude Jiří Fedur, jenž klub spoluzakládal. „Feďu znám hodně dlouho. Už loni jsem byl osloven, ale dopadlo to trochu jinak," připomíná legendární bek angažování Romana Fouska, jenž vydržel rok a po sezoně se přesunul k mládeži Motoru, kde od jara vede žáky. Konec nesourodé trenérské dvojice znamenal druhou šanci pro zkušeného Rudolfa Suchánka. „Jak to všechno bude fungovat, se ukáže až v sezoně," podotýká.

Se zájmem sledoval i průběh finálové série s Pískem, kde rozhodl o vítězi krajské ligy až dramatický třetí duel u Otavy. A obrat domácího celku! „Škoda, chybělo pět minut a mohla tu už být druhá liga… Krajský přebor šel, myslím, hodně nahoru. Výborně hrály loni Písek, Strakonice. Do manšaftů přišli hráči, kteří hráli první ligu a druhou ligu, a soutěž se tím hodně zkvalitnila," míní bývalý obránce, jenž krajskou soutěž očividně nepodceňuje.

„Bude to pro nás s Jirkou Fedurem velká výzva. Myslím, že druhá liga by David servisu slušela. Je to hrozně daleko, čeká nás spousta zápasů. Pokouší se o to tady skoro pět let a vždycky to nějak uteklo. Přál bych si, abychom hráli dobrý hokej, divákům se líbil a pak se uvidí," prohlašuje Suchánek.

V této fázi přípravy se hokejisté budou scházet k tréninku dvakrát týdně. „Na SKP můžeme trénovat do konce června. V úterý a čtvrtek po dvou hodinách, abychom něco dělali, protože soutěž se zkvalitnila a bez letní přípravy to nejde. Budu rád, když hráči budou chodit, bude nás patnáct, dvacet. Koncem srpna vyjedeme na led a vybereme kádr. Já jsem zastáncem toho, že má být široký," tvrdí Rudolf Suchánek.