„Po posledním zápase s Boleslaví sice hráči měli týden volna, hned od pondělka však jim začala přechodná fáze přípravy, která potrvá ještě po neděli. Dovolenou by mužstvo mělo mít až od příštího čtvrtka," vysvětlil trenér Miroslav Soukup.

V úterý hráči A-týmu absolvovali v Praze na Fakultě tělesné výchovy a sportu kondiční testy, živo ale bylo i na umělce v tréninkovém centru na Složišti, kde si v rámci tréninkového kempu jeho účastníci zahráli mezi sebou v modelovém zápase.

A v něm purpuroví přehráli tým v černobílých dresech 2:1.

Vítězové nastoupili do zápasu ve složení Rojík – P. Dvořák, Sláma, Konečný, Jenne – Repa, Mareš, Dobal, Jasanský – Kabele, Cihlář, černobílé dresy si na sebe vzal tým v sestavě Vokatý – Putimionin, Partychuk, Dusak, Funda – Wermke, Petráň (46. Hronec), Zeba, Baláž – M. Held, Macháček.

„Macháček a Mareš přišli na zkoušku z Roudnice, Baláž a Konečný na podzim hráli ve slovenských klubech a ti dva cizinci jsou z Běloruska a Srbska," přiblížil šestici nových jmen trenér Miroslav Soukup, jenž včera pozorně sledoval i výkony stopera Karla Slámy a záložníků Martina Jasanského a Vladimíra Dobala, kteří na podzim hájili ve II. lize barvy Táborska.

A byť trenér Soukup po jednom utkání nechtěl dělat žádné závěry, určitě kvitoval, že třeba Dobal ani v ryze tréninkovém utkání nic neošidil a potvrdil, že ne náhodou patřil v Táborsku k oporám…

V úterním modelovém utkání právě Dobal zakončil v úvodu individuální únik ranou do bližší tyče a ještě do půle po jeho střele, kterou Vokatý vyrazil, dal Cihlář na 1:0. Druhý gól přidal ve druhé půli Hronec a z následné akce na druhé straně M. Held hlavou po ideálním Balážově centru korigoval na konečných 2:1.

Z pozvaných hráčů na Složišti chyběl Hovorka, jenž hostoval na podzim v Ústí nad Labem. „Pro zranění se omluvil," podotkl trenér Soukup.

Druhé modelové utkání by se v rámci tréninkového kempu Dynama mělo hrát na Složišti ve čtvrtek opět od 10 hodin dopoledne.