Že Plzeň přijíždí na jih Čech v roli favorita, nezpochybňuje ani domácí kouč Miroslav Soukup. A nic na tom nemění ani to, že v lize Plzeň už čtyři duely v řadě nevyhrála.  „Jenže jednou věcí je výsledek zápasu a druhou výkon celku – a výkony Plzně jsou stabilně velice dobré," zdůrazňuje trenér Dynama, jenž osobně viděl třeba zápas Viktorky proti Slovácku. „Plzeň měla plno šancí a v podobném duchu sehrála i v pozměněném složení zápas v Příbrami," tvrdí Soukup, dle něhož hra pondělního soupeře jeho týmu je srovnatelná s dobou, kdy své zápasy v lize jasně vyhrávala. „Akorát s tím rozdílem, že dřív své příležitosti hráči Plzně dokázali proměňovat," míní. „Teď jde jen o to, aby ty góly začali zase dávat až od příštího utkání," přeje si kouč Dynama.

Dle jeho soudu to, že Plzeň ve čtyřech předchozích utkáních získala jen tři body z dvanácti, pro její hráče bude ještě větší motivací. „Vyhrát určitě chtěli i minule s Jabloncem a tím, jak se ta výhra posouvá, roste i jejich motivace a u nás bude určitě maximální," míní budějovický kouč.

Svou sílu Plzeň prokázala i výhrou v Evropské lize v Tel Avivu. Přitom od čtvrtka její hráči měli na regeneraci sil i dostatek času. „Žádné hráče u nás šetřit nebudou a počítám s tím, že tady nastoupí v nejsilnější sestavě. Určitě budou chtít uspět," soudí Soukup.

Plzni dle jejího webu bude v obraně zřejmě dál chybět Procházka. „Uvidíme, jak bude vypadat, ale chci, aby se stoprocentně uzdravil a po hodině hry nemusel pro obnovené zranění střídat," počítá trenér Pavel Vrba s tím, že se může stát, že Procházka k dispozici nebude. „Uděláme vše pro to, aby mohl nastoupit na Slavii a do odvety s Tel Avivem," vysvětluje Vrba.

„Vracíme se do české ligy a víme, že když nebudeme koncentrovaní, soupeř nás může potrestat," tvrdí kouč Plzně. „Čeká nás soupeř, který bude hrát za zajištěné obrany. Bude důsledný a důrazný," předpokládá Vrba, jenž ale věří, že se jeho hráči s tím dokážou vyrovnat. Soudí také, že absence Řepky by mohla být pro Dynamo oslabením. „Řepka je v lize osobností a dokázal spoustu věcí i v zahraničí. Dynamu bude určitě chybět. Ale nedokážu posoudit, jak to teď v Budějovicích vře," uvedl pro plzeňský web trenér Viktorie.

Obrana Dynama bez Řepky uhrála nulu se Slováckem, ale i za pomoci štěstí. To asi bude třeba i v pondělní ligové dohrávce. „Plzeň je po stranách silná a Limberský, Ďuriš, Řezník i Rajtoral jsou ve hře dopředu hodně aktivní," ví trenér Soukup. „Pevně ale věřím, že tak špatný poločas jako proti Slovácku se už opakovat nebude," doufá.

Vedle Řepky budou dál chybět Riegel a Linhart, jinak by hráči Dynama měli být v pořádku. „Všichni v týdnu trénovali bez problémů a určitě tudíž do zápasu dají všechny své síly," věří Soukup.

„Půjdeme do zápasu s tím, že ho chceme vyhrát," uvedl v rozhovoru pro Deník gólman Michal Daněk.

Ale proč ne?

Byť Plzeň s Dynamem už jedenáct utkání v řadě neprohrála, na druhé straně na domácím hřišti fotbalisté Dynama v samostatné české lize doma s Plzní ze třinácti vzájemných zápasů prohráli jen jeden jediný…