Do sezony Písek vstoupil vítězstvím, navíc vy jste na dva góly nahrál. Spokojenost?
Myslím si, že můžeme být spokojeni. Uspět v prvním zápase je vždy důležité, a to se nám povedlo a můžeme se od toho teď odrazit. Řekl bych, že až tak úplně dobře jsme nehráli, ale urvali jsme to. Já osobně jsem moc rád, že jsem tomu i já těmi dvěma asistencemi pomohl.

Na první gól jste nahrával hned po zahájení hry. Šlo o nacvičený signál?
To ne. Hosté měli výkop, udělali nějakou chybu v rozehrávce mezi stopery, my jim to vypíchli, šli do brejku, Tomáš Froněk mi to dal do lajny, já si to přebral a vystřelil, stočilo se to na zadní tyč, kde to Filip Řezáč dával do prázdné brány.

Naopak druhou asistenci jste si schoval až na konec?
Byla to skoro tatáž akce. Zase mi to dal Tomáš Froněk do lajny, já to dal pod sebe a Řezáč opět střílel do prázdné brány.

Jak se vám zatím v Písku líbí?
Spokojenost. Mám možnost tam nabrat herní kondici a pořádně si zvyknu na dospělý fotbal. Snad mi to pomůže v další kariéře.

Co zimní příprava v Písku?
Hráli jsme i s Libercem, porazili jsme Znojmo, vyrovnaně jsme hráli s Vlašimí. Na závěr jsme s divizními soupeři nastříleli i hodně gólů. Myslím, že příprava byla dobrá, že nám vyšla.

Hostování v Písku sice nevyšlo Lukáši Havlovi, ale z Dynama jste se znal s bratry Heldovými. Uvítal jste to?
Hodně mi to pomohlo se v kabině zabydlet. S Lukášem nás to všechny mrzelo, určitě by se do sestavy prosadil. Co vím, tak Písek by prý byl v sezoně už jeho třetím klubem, takže jeho hostování dle regulí padlo.

Když je řeč o Dynamu, jeho výsledky dál sledujete?
Jistě. S Dynamem v pondělí a v úterý ráno trénuji a odpoledne jezdím do Písku. Do Dynama bych se v létě měl vrátit a dál mu držím palce. Věřím, že v pátek se Sokolovem kluci vyhrají.


Mladíci Dynama venku padli


Jednadvacítka Dynama v lize juniorů v Třinci dvakrát vedla, nakonec ale 3:2 prohrála.

„První gól dal Havel z rohu hlavou, po půli šel Matějka sám na bránu, ale nedal a domácí srovnali. Po Matějkově akci dal Fišer na 1:2, v závěru nás ale Třinec nakopávanými míči dostal pod tlak a dvěma góly skóre otočil," litoval trenér Petr Skála, jehož svěřence v neděli čeká od 11 hod. na Složišti šlágr s juniory Sparty!

V I. lize dorostu devatenáctka Dynama v dalším ze „šestibodových" duelů padla v Karviné 3:0, ale ještě dvě minuty před koncem prohrávala jen o gól. „Klukům nemohu vytknout malou bojovnost. Rvali se, bojovali, soupeře do ničeho nepustili, ale před půlí po nešťastném Kalouskově odkopu šli domácí lacino do vedení," líčil trenér Pavol Švantner.

Stav 1:0 vydržel až do závěru. „My to riskli, hru úplně otevřeli, poslali tam třetího útočníka, jenže domácí nám do otevřené obrany dvě minuty před koncem dali na 2:0 a po naší liknavosti v obraně až na 3:0," mrzelo Švantnera, jenž si je dobře vědom, že jeho tým si v tabulce zase pohoršil. „Teď v sobotu hrajeme na Složišti s Hradcem, a ač to bude velice těžké, chceme bodovat," uzavřel kouč Dynama U19.