Nová Včelnice splnila roli favorita, porazila soupeře z Českobudějovicka i potřetí v sezoně.

0:2. 1:4. 0:4. Bilance hovoří jasně pro tým z Jindřichohradecka. Plánští avizovali oslabenou sestavu a absence se na hře projevily. O poločase prohrávali už o tři branky. „Bohužel máme hodně zraněných,“ krčí rameny kouč Josef Cimburek a uznává, že domácí se nevyhřívají v čele skupiny náhodou. „Disponují dobrým manšaftem, jsou rychlí a důrazní, zřejmě postoupí do krajského přeboru. Byli lepší, měli celý zápas pod kontrolou. Prostě jsme na ně nestačili,“ uznává Josef Cimburek.

U míče plánský Lukáš Balogh.
Fotbalisty Plané čeká uprostřed týdne finále poháru


Zdá se, že odveta bude formalitou, ale Planá se pokusí alespoň zmírnit celkové skóre. „Snad se nám hráči uzdraví a sejdeme se. Pokusíme se udělat dobrý výsledek,“ slibuje trenér. „Ale zřejmě je už rozhodnuto,“ připouští.

Nováčka I.A může mrzet tyč, kterou ve druhé půli nastřelil zkušený Tomáš Řehoř. „Kdybychom zkorigovali stav, mohlo to být ještě zajímavé.“ Plané podle kouče chybí hlavně útočníci. Nenastoupil nemocný Lukáš Balogh ani vyloučený Kitzler, chyběli Beran, Kubíček, Sodomka… „Máme pět šest hráčů dlouhodobě mimo hru a ti kluci už to těžko dávají. Je toho na ně moc,“ tvrdí trenér Cimburek. „Snad se dáme dohromady.“

Druhé finále přivítá Planá 7. června.