Dřív těžil v koncovce z přesných pasů Tomáše Slepičky, nyní čtyřicátník Jaroslav Klimeš šance většinou připravuje Tomáši Smékalovi.

A Dřítni jde jejich souhra náramně k duhu! „Smejky je mladý kluk, kvalita tam je, a když se mu dá přihrávka, umí zakončit. Šanci promění, v tom je dobrý," komentuje spolupráci Jaroslav Klimeš, jenž cítí, že střelecká muška není, co bývala, a tak chce být prospěšný jinak: „To je vidět, že už góly tolik nestřílím, tak se alespoň snažím na ně nahrávat," vysvětluje.

I doma proti Plané asistoval Smékalovi u vedoucí branky, na kterou hosté ještě do poločasu odpověděli vyrovnávacím gólem z penalty.

Klimešovi by mladší hráči pořád mohli závidět, jak umí vyzrát na ofsajdovou past a naběhnout si do šance. Proti Plané za stavu 3:1 po průniku z pravé strany mu rychlost rozhodně nechyběla, ale pak střílel vysoko nad. „Chtěl jsem to trefit pod břevno, zjevně jsem to nezvládl," bral ragbyový pokus s humorem. „Nadskočilo mi to, takže to šlo, kam to šlo…" líčil s úsměvem.

Léta letí, ale fotbal veterána stále natolik baví, že se loučit s trávníky nehodlá. Pro Dříteň by to byla velká škoda. „Myslím, že dokud mi bude sloužit zdraví, tak budu hrát," plánuje Klimeš, jenž v soutěži „35" obléká hlubocký dres.