Hosta zlanařili kamarádi, konkrétně František Souček. „Hrajeme proti sobě za pětatřicítku, já za Jankov, oni za Mladé, tak mě pozvali,“ vysvětloval Michal Chromý. Sezonu si o týden prodloužil - a nelitoval. „Úkol byl vyhrát první místo, a to jsme splnili,“ usmíval se.

Dostal post ve středu zálohy, byl motorem řady akcí. „Měl jsem to oběhat a přihrát na pár gólů, což se povedlo,“ hodnotil po finále, v němž stará garda Mladého porazila Slavii České Budějovice 3:2. Horký slunečný den prověřil kondici hráčů, kteří už překonali hranici 35 let. Mladší na hřiště nesmí. „Byli tu i starší, než jsem já,“ necítil se 38letý záložník Michal Chromý jako veterán. Sršel energií. „Měl jsem chladící šátek na hlavě, takže to bylo v pohodě,“ tvrdil.

Fotbalisté SK Mladé '35' vyhráli 61. ročník memoriálu Antonína Hynka starých pánů. Ve finále porazili pořádající Slavii ČB 3:2.Zdroj: Deník / Michael KalinicsHynkův memoriál zdobí obdivuhodná tradice. Letos Slavia uspořádala už 61. ročník. „Neznám starší turnaj,“ přiznal Chromý, jenž si účasti považoval. „Je to pro mne čest. O to větší, že jsem vyhrál nejlepšího hráče,“ těšil se z individuální ceny. „Cením si jí. Určitě si ji doma schovám!“

Michal Chromý se od budějovického Malého jezu chystal na další oslavy. Mířil na dokopnou fotbalistů Sedlece, s nimiž vykopal historický postup do I.A třídy. Tak vysokou soutěž tým nikdy nehrál. „Jsem tam dva roky – a je to krásné období. Myslím, že hrajeme i pěkný fotbal a zaslouženě jsme postoupili,“ chválí si jedna z hvězd sobotního Hynkova memoriálu, která nedá na Sedlec dopustit. „Je tam úžasný areál, výborné zázemí, krásné hřiště… Fanoušci jsou perfektní a myslím, že i parta,“ prohlašuje Michal Chromý.

Fotbalisté SK Mladé "35" vyhráli 61. ročník memoriálu Antonína Hynka starých pánů. Ve finále porazili pořádající Slavii ČB 3:2.
Hynkův memoriál vyhrála stará garda SK Mladé


Po postupu nechce ve vyšší třídě chybět. „Skoro už dva roky netrénuji, protože pracovně nestíhám, takže stačit mladým je náročné, a bude to ještě náročnější. Ale jdu do toho, protože taková šance už se mi nemusí naskytnout,“ uzavírá odhodlaně hráč Sedlece, Jankova „35“ a naposledy host v sestavě starých pánů SK Mladé.