Svým divákům ale Zliv zatím v sezoně zůstává dlužna. Zatímco v tabulce venkovních zápasů je v čele, dokonce na cizím hřišti neinkasovala a neztratila ani bod, doma dosud  nevyhrála! Příště hostí Nemanice a Zlivští jsou napjatí, jak to bude s jejich týmem dál. .. „Říkáme si, že už musíme doma zabrat. Že není možné, abychom ztráceli se soupeři, kteří jsou pod námi!" napůl se usmívá, napůl už burcuje své svěřence trenér Karel Jindrle. „Povedlo se nám udělat pár bodů, hrajeme ve vyšších patrech a jsme klidnější, což se odráží i na hře, " naznačuje Jindrle aktuální pohodu fotbalistů Zlivi.

Fotbalisté Ševětína a Dřítně si vylepšili skóre, své soupeře jasně přestříleli. Dolní Bukovsko a Lišov venku remizovaly, ale nad bodem nejásaly, protože oba týmy v utkání vedly. Lišovští v Soběslavi dokonce už 3:0!

SEDLEC – ZLIV 0:2. Stanislav Šindelář, předseda a trenér Sedlce: „Na začátku utkání jsme měli několik slibných šancí, Kučera se dvakrát ocitl sám před brankou, ale bohužel neproměnil. Ve druhé půli nás soupeř potrestal prvním gólem z penalty. Zliv měla převahu, přesto se nám povedlo vypracovat šanci, Pešek mohl vyrovnat.Otevřeli jsme hru a dostali druhý gól.  Už v první půli jsme přišli o vyloučeného obránce a hráli jsme v deseti. Rozhodla disciplína, ke konci zápasu jsme dostali druhou červenou kartu. Potřebujeme už zabrat, jedeme do Plané."

Karel Jindrle, trenér Zlivi:  „Utkání bylo hodně nervózní. Hlavně ze strany domácích, kteří s námi nutně potřebovali bodovat. Sedlec dohrával v devíti, my v deseti bez Maňhala. Byli jsme o něco fotbalovější, a hlavně jsme dávali góly – první Rys z penalty, která stoprocentně byla, po něm se trefil ještě Szabó. Skvěle zachytal Remta v bráně! V obou posledních zápasech jsme byli o něco bojovnější a měli jsme i více štěstí. Sedlec nastoupil oslaben o některé klíčové hráče, ale to nijak nesnižuje náš výkon."

NEMANICE – PLANÁ U ČB 1:2. Miroslav Dubský, trenér Nemanic: „Máme velkou marodku, bylo nás málo, musel nastoupit i druhý gólman a zraněný Kochlöfl. Takže jsme hráli skoro v devíti, přesto na bod bylo. Ale gólman udělal  v 89.  min., v době našeho tlaku, chybu,  když chtěl přehodit hráče před sebou a přihrál mu přímo na nohu. Prohrávali jsme 0:2 a v nastaveném čase stačili už jen snížit. Šance jsme měli, mohla to být remíza. Když chybí čtyři lidi ze základu, hraje se špatně (Kubát, Záveský, Křiváček, Dubský st.), všichni ulehli s chřipkou."

Josef Cimburek, trenér Plané: „Na zápas jsme se v týdnu připravovali poctivě, kluci měli dobrou účast na tréninku. Nechtěli jsme podruhé za sebou prohrát. Po hezké akci po ose Řehoř, Jan Pintér, Balogh jsme se dostali do vedení.  Stav jsme si hlídali a ve druhém poločase nás rozhodčí poslal do deseti. Kluci ukázali vůli po vítězství a v závěru, kdy rozhodčí nastavoval,  jsme vedení 2:1 udrželi. Děkuji hráčům za to, jak bojovali. Jsme rádi, že se nám povedlo v Nemanicích vyhrát."

Kompletní ohlasy trenérů najdete ve středečním vydání Českobudějovického deníku.