V minulém kole jim doma s Rudolfovem připravili infarktový závěr.

Nováček soutěže prohrával v 77. minutě 1:3, brankami Suchana a Martina Machálka (90.) však dokázal dovést zápas do remízového  konce.

Není divu, že po závěrečném hvizdu rozhodčího Brejníka byli spokojenější domácí v čele se střelcem vyrovnávací trefy, jenž v Chrášťanech hostuje z Temelína.

Nemýlím se, když řeknu, že bod tentokrát berete všemi deseti?

Když deset minut před koncem prohráváme o dva góly,  je pro nás bod nakonec zlatý!

Čím to, že jste museli zase dotahovat?

U nás je to tak, že dáme gól a  pak jako kdybychom se báli hrát. Zalezeme a dostaneme jednoduché góly po chybách ve vápně, kde nedokážeme  pohlídat hráče.

V tabulce jste poslední. Kde se to ve vás bere, že to za stavu 1:3, jak se říká, nezabalíte?

Hrajeme před domácími  fanoušky, tak jsme chtěli ještě zabrat. Ale vypadalo to s námi špatně. Naštěstí nám pomohl  gól ze standardky, kdy hosté nepohlídali hráče na zadní tyči, myslím Suchana, a ten hlavou snížil. Při třetí brance útočník krásně sklepl balon a pak už bylo jenom na mně, zda to trefím, nebo ne.

Bod dobrý, říkáte zlatý. Ale co si budeme nalhávat, se soupeři jako je Rudolfov B byste měli doma spíše vyhrávat, ne?

No právě… To jsou soupeři, se kterými zbytečně ztrácíme body. Minule to byly doma Nové Hodějovice (remíza 1:1, pozn.). Myslím, že hodně platíme nováčkovskou daň a na jaře to bude lepší.

Sérii zápasů bez výhry jste ukončili v pátém kole.

Poprvé jsme vyhráli v Nové Vsi, ale když pak přišli soupeři, s nimiž jsme měli brát povinné body, zbytečně jsme prohrávali. Také byla utkání, kdy jsme hráli se silnými soupeři a dostali jsme laciné góly.

Už se těšíte a zimní  přestávku?

Myslím, že na jaře to bude lepší. Doufám. Zkusíme potrénovat, hlavně nesmíme tak snadno  inkasovat a začít střílet góly. Šance si vytvoříme proti každému, ale proměníme tak jednu z pěti gólovek. Střelecky jsme zatím impotentní.

Možná to bylo chladným počasím, ale neubývá při domácích zápasech Chrášťan diváků?

Je to tak. Byli ze třetí třídy namlsaní. Teď možná sotva vyhrajeme tolik zápasů, kolik jsme dřív za celou sezonu prohráli. Byli zvyklí, že jsme málo prohrávali a dávali spousty  gólů, zatímco teď máme po jedenácti kolech asi teprve šestnáct vstřelených gólů,  což je hrozně špatný průměr.

Jaká je nálada v kabině, když se nevyhrává?

Půlka mužstva si chtěla okresní přebor zkusit, půlka ne – a ta to teď , když se nedaří, dává ostatním trochu „sežrat".

K jaké skupině jste patřil vy?

Mně to bylo jedno. Jsem tu na hostování z Temelína, a tudíž jsem věděl, do čeho jdeme, soutěž jsem hrál. Věděl jsem, že tu máme starší kluky, kteří jsou rádi, že si v zápase odběhají své. Na to jsem upozorňoval. Rozdíl není až tak velký, ale okres už je alespoň o té fyzičce, která u nás, bohužel, zatím není až tak dobrá.

I Temelín prožívá v I.B třídě hodně krušný podzim…

Jak ho sleduji, často prohrává. Myslel si,že když změnil skupinu, tak to bude lepší. Nevím, co se stalo. Přivedli starší kluky, kteří dřív hrávali v Týně, teď  prý mají také spoustu zraněných. Nevím…

Vrátíte se v zimě do Temelína?

Ne, měl bych zůstat v Chrášťanech na hostování do konce sezony.