Fotbalisté Srubce o ně přišli v posledním zápase, ve kterém se museli sklonit před Novou Vsí. „Domácí byli jasně lepší," uznal sekretář Pavel Kalina.

Dopolední termín nezastihl hosty v optimální pohodě. První poločas prospali, nedostali se do tempa. A druhá půle nebyla o nic lepší. „Ani jsme neměli šance na zvrat, nevytvořili jsme si jedinou gólovku," konstatuje Pavel Kalina a připouští, že souboj dvou nejlepších týmů by měl jiný scénář. „Tohle byla jednostranná záležitost. Domácí hráli lépe, nebylo co řešit."

Slavoj Srubec prohrál za celý podzim jen dvakrát, a vždy na soupeřově hřišti. „U nás máme menší hřiště, kde je to o něčem jiném. V Nové Vsi jsme dostali čtyři góly z rohu! Pěkně je kopali, naběhli si a proměnili vše, na co sáhli," líčí srubecký harcovník.

Slavoj nastoupil na trávník po čtrnácti dnech, protože minulou sobotu Temelín k zápasu nedorazil. „Jestli nám to neublížilo? Mohlo… I to, že jsme poslední měsíc netrénovali, protože je brzy tma. A někteří hráči hráli se sebezapření, ale na to se nedá vymlouvat," přemítá sekretář.

Jak umístění, tak bodový zisk (29) vysoko předčily srubecká očekávání. „Chtěli jsme hrát na střed tabulky, na ten jsme si věřili. Ale není nás moc, a když nám dva ze sestavy vypadnou, hned je to znát," tvrdí Pavel Kalina. Na závěr doplní, že Nová Ves po podzimu vede soutěž právem: „Podle toho, jak hrála, je asi nejlepší. Má dobře poskládaný tým."