Naposled přehrála Třinec 4:2. „První půle byla excelentní," nešetřil chválou kouč Jiří Lerch, jenž výkony svých hráčů hodnotí jinak spíš střízlivě. Ostatně i teď hned dodal, že hru hostí asi ovlivnilo i to, že dorazili na Složiště z Třince po dlouhé cestě autobusem těsně před zápasem. „Nicméně hra našeho týmu v první půli byla skvělá a já tudíž o přestávce na kluky apeloval, aby si po půli zahráli s chutí fotbal bez stresu a v pohodě," podotkl.

Byť hned po půli po zaváhání v obraně Dynama hosté snížili, svěřenci trenérů Lercha a Váchy dál měli otěže hry pevně ve svých rukou, řadu příležitostí ale neproměnili. „Po gólu Třince na 4:1 měli Kalod i Čadek obrovské šance přidat pátý gól, který by zřejmě už hosty srazil definitivně do kolen," připomněl trenér Lerch dvě téměř stejné tutovky, kdy v 52. min. Kalod a minutu nato Čadek vždy nadvakrát trefili z bezprostřední blízkosti brankáře či obránce. „Naopak jsme dostali další hloupý gól, ale na tom, že jsme i ve druhé byli lepší a že jsme vyhráli zcela zaslouženě, to nic nemění."

Mimořádně zápas vyšel Ivo Horákovi, jenž se v první půli podílel prakticky na všech čtyřech gólech svého mužstva (první gól dal M. Held po ideální Korešově nahrávce za beky, předtím ale zdánlivě ztracený míč u lajny vybojoval Horák, při druhém gólu Horák našel zpětnou přihrávkou Fundu, po jehož přiťuknutí skóroval Kalod, na 3:0 zvýšil Koreš dorážkou do odkryté brány po Horákově dělovce do břevna a na 4:0 Kalod poté, co mu Horák šikovně přenechal míč). „Ivo Horák tentokráte odehrál velice kvalitní utkání," souhlasil Jiří Lerch s hodnocením hry jednoho z kmenových hráčů svého mužstva.

To proti Třinci šlo se čtyřmi pendly z prvoligového áčka (Fryšták, Koreš, Kalod a po zranění i mladý Funda). Gólman Fryšták příliš možností ukázat své kvality neměl, zato všichni tři zbývající pendlové se před zraky kompletního tria členů realizačního týmu áčka činili (zápas sledoval jak sportovní manažer Vozábal, tak i trenéři Urban a Švantner).

Junioři Táborska přijeli ze Slavie s debaklem 6:0. „Vypadalo to, že půli dohrajeme 0:0, ale pak jsme po individuální chybě dostali na 1:0 a vzápětí na 2:0. Když po půli z přísné penalty Slavia dala na 3:0, bylo rozhodnuto," litoval kouč Táborska Zbyněk Jaroš a dodal, že hráči sice bojovali, ale soupeř měl vrch hlavně na pravé straně, kde hráli pendlové Dostál, Boudjemaa a Nitrianský. „Přesto jsou tyto duely pro naše mladé kluky poučné," uzavřel trenér Táborska.

Devatenáctka vyhrála venku

Opava – Dynamo ČB 1:2 (0:1)- Ve středečním utkání I. ligy dorostu dal první gól vítězů Švantner, druhý byl vlastní po centru Hály.