Generálkou pro svěřence trenérské dvojice Petr Skála a Roman Lengyel byl zápas s Třeboní, v němž mladíci Dynama s týmem krajského přeboru vyhráli 5:0. „Zdařilá generálka, dobrému soupeři jsme nastříleli pět branek," pochvaloval si Petr Skála a vyzdvihl především výborný úvod svých svěřenců. „Dali jsme do dvacáté minuty čtyři góly a hráli jsme v této fázi utkání opravdu dobře. Taky po změně stran, i když už se nám střelecky tak nedařilo, jsme dál hráli aktivně a po dlouhé době jsme dali gól i ze standardní situace. A to velice pěkný gól," zmínil ukázkovou Matouškovu hlavičku po Bálkově rohu.

Z pěti gólů měl kouč juniorky velkou radost. „Aby kluci konečně dali nějaké branky, jsme si moc přáli. Vždyť jsme do tohoto zápasu v přípravě dali jen jeden gól," připomněl Skála. „Pro sebevědomí našich mladých hráčů je takový výsledek velice důležitý," dodal.

Pochválil i soupeře. „Třeboň patří v krajském přeboru do horní poloviny tabulky a nemá špatné mužstvo. Akorát jsme je v úvodu zřejmě tím náporem zaskočili," přemítal Skála.

S tím, že konečný výsledek byl hodně ovlivněn začátkem zápasu, souhlasil i třeboňský trenér Zdeněk Procházka. „Narazili jsme na soupeře, který byl hlavně v úvodu utkání nad naše síly. V té části utkání jsme byli u všeho pozdě a soupeř byl agresivnější i rychlejší. Myslím si, že především do poločasu skóre 4:0 odpovídalo tomu, co se na hřišti dělo," připustil bývalý ligový kanonýr a své hráče částečně omluvil tréninkovou zátěží. „Proto nám asi trvalo tak dlouho, než jsme se dostali do zápasu," připomněl, že na rozdíl od juniorů Dynama, kteří hrají o body už tuto neděli, jeho týmu soutěž začne až za tři týdny.

Už příští týden ligové jaro začne pro devatenáctku Dynama, která si na generálku na tuto sobotu na Složiště pozvala sedmý tým krajského přeboru mužů Katovice (10.30). „Pro nás generálkou byl víkendový zápas v Příbramí s tamní devatenáctkou," konstatoval trenér prvoligového dorostu Dynama Pavol Švantner, jenž v Příbrami bezgólovou remízu bral. „Na podzim jsme Příbram sice porazili, v tabulce je ale nad námi," podotkl a dodal, že v úvodu měla Příbram více ze hry. „Luksch v bráně nás ale podržel a po přestávce jsme se zvedli, zlepšili jsme pohyb, byli víc na míči a dokázali si připravit i brankové příležitosti. Teď proti Katovicím bychom chtěli formu ještě doladit," uzavřel Švantner.

Na Složišti se o víkendu představí i druholigové áčko Dynama, které se v sobotu od 13 hodin utká v přípravě s Chrudimí. Druholigové Táborsko hraje v sobotu na Vyšehradě se Žižkovem (15).