Zajímavý přestup se rýsuje před startem jara na Dobré Vodě, kam by rád zamířil kapitán fotbalistů Lokomotivy České Budějovice Daniel Hostek. „Je to v jednání,“ potvrzuje předseda Dobré Vody Zdeněk Frolík.

Hostek má v týmu bývalé spoluhráče a chodí se v sezoně na zápasy dívat. Teď tam i trénuje. „Je to výborný kluk, starší hráč, který se rozhodl, že by chtěl jít na Dobrou Vodu, a já jsem za to rád. Doufám, že se domluvíme,“ netají se předseda, že by zkušeného ofenzivního hráče rád přivítal.

Daniel Hostek pamatuje časy, kdy Lokomotiva hrála krajský přebor a on byl jejím elitním střelcem. Na několik sezon zamířil do Rakouska, a když se vrátil, v duchu hesla, že vrbenská krev není bramborová polívka, oblékl jako patriot znovu dres Lokomotivy.

Na Dobré Vodě by v ofenzivě mohl zkušený hráč nahradit Jiřího Drába, kterého si vyhlédl na jaro Olešník k bojům o záchranu v kraji. "Je to oslabení, protože to byl kmenový hráč áčka. Ale vybral si Olešník a my mu nedělali problémy," tvrdí Zdeněk Frolík.

Novou tváří je naopak zlivský mladík Martin Remiáš. "Je mu teprve osmnáct," vítá šéf klubu perspektivního hráče. Dan Hostek by naopak přinesl zkušenost. "Trénuje s námi, budu rád, když se zapojí," ujišťuje Zdeněk Frolík, ale na jaké místo v sestavě by s ním počítal, říci nechce: "To je věc trenéra!" 

Zatím si oddíly neplácly. Ve hře je i hráčská kompenzace a na Lokomotivu, kde už v minulosti úspěšně působil, by výměnou mohl zamířit brankář béčka Václav Roden.


.