Na jaře jste fotbalisty Dynama spolu se svými kolegy dovedl do I. ligy, hodně se těšíte na nedělní premiéru proti Liberci?

Samozřejmě, že se všichni těšíme, na druhou stranu ale i dobře víme, jak nesnadný úkol nás čeká. Že Liberec bude mít v nohách čtvrteční zápas s Košicemi, sice může být pro nás výhodou, na druhou stranu i Liberci může prospět, že bude mít za sebou dva ostré zápasy. To příprava nemůže nahradit. Byť my na to, jak krátká ta pauza byla, jsme v přípravě sehráli dost těžkých zápasů. Měli jsme Spartu i Slavii, ligové Brno či v Rakousku Admiru Wacker.

A v generálce i Regensburg…

Jistě, i to byl pro nás důležitý zápas. Kluci totiž trošku potřebovali spadnout z hrušky dolů, nějak moc se nám dařilo. Ve druhé lize koncem sezony, co čeho jsme kopli, to nám tam spadlo. Ale najednou nám to nepadalo a navíc se objevily problémy v obraně. To právě Regensburg odhalil a věřím, že se z toho poučíme. Ostatně proti Roudnému pak kluci ukázali, že fotbal hrát nezapomněli.

V létě jste měli hojně zaplněnou marodku, jak to vypadá pár hodin před začátkem první ligy?

Situace se každým dnem lepší, stoprocentní to ale není. Bojujeme s tím celou přípravu a ani teď není jisté, zda třeba Jarda Machovec bude moci nastoupit. Vždyť v přípravě neodehrál ani minutu. Lengy z těch osmi utkání sehrál dohromady stěží dva. Totéž platí na Michala Klesu, ani on neodehrál skoro nic.

Jak vidíte sílu Liberce?

Sbíráme informace, kde se dá, přece jen jsme ještě na jaře první ligu nehráli. Liberec jsem sice často viděl v televizi, v týmu ale došlo v létě ke změnám, taky trenér je nový. My se ale stejně zaměříme hlavně na naši hru a věřím, že kluci do toho dají všechny síly. I oni totiž vědí, že na vstupu do soutěže hodně záleží. Rádi bychom v neděli dali první gól, to by i fanoušky mohlo nabudit a Liberec by to tu pak měl hodně těžké.

Další posilou Štěpán Koreš

Zřejmě poslední posilou Dynama před startem nového ročníku I. ligy se stal pětadvacetiletý záložník Štěpán Koreš, jenž na jih Čech přichází z pražské Slavie na půlroční hostování.

Levonohý středopolař s fotbalem začínal v rodném Písku, odkud ještě jako dorostenec přestoupil do Slavie. Prvoligovou pemiéru si odbyl na jaře 2010, v jarní části uplynulého ročníku I. ligy letos hostoval v Mladé Boleslavi (viz snímek). V první lize odehrál 68 utkání, v nich dal osm gólů.

„Jsme rádi, že se nám ještě před začátkem sezony povedlo jeho hostování zdárně dotáhnout," vyzdvihl příchod „last minute" posily sportovní manažer Martin Vozábal.

Ve čtvrtek dopoledne na Složišti už Koreš se svými novými spoluhráči trénoval, zda ale v nedělní premiéře Dynama s Libercem (20.15 hod. na Střeleckém ostrově) už nastoupí, se teprve rozhodne. „Trénujeme ještě v pátek a v sobotu, pak se rozhodneme. Přichází ale jako posila a z lavičky by nám příliš nepomohl," naznačil Vozábal, že šanci by Koreš mohl dostat už proti Liberci.