Sedmadvacet zápasů v řadě bez vítězství odehráli na hřišti soupeře, se třemi body jeli domů až teď z Teplic. A stejně jako před dvěma roky v Mladé Boleslavi, kde Dynamo naposledy vyhrálo, u toho byl také jednatřicetiletý obránce Jan Riegel.

Po čtyřbrankové porážce v Plzni jste teď dvakrát v řadě vyhráli a rázem jste si v tabulce výrazně polepšili. Už se vám v lize dýchá přece jen líp?

Každé vítězství potěší a my všichni doufáme, že nám výhra z Teplic pomůže k tomu, abychom se v lize zachránili. A čím dřív tu jistotu budeme mít, tím líp. Zachraňovat se až v posledním kole není nic příjemného.

Na tři body ze hřiště soupeře jste čekali nekonečně dlouho, dost se o tom psalo a jistě vám to každý předhazoval. Hodně už vás to štvalo?

Ale já si ani nemyslím, že bychom tu sérii až tak nějak moc prožívali… Samozřejmě, že je to nepříjemné, když venku dlouho nevyhráváte, ale my jsme mohli nějaký zápas vyhrát už daleko dřív. Jenže se vždycky něco pokazilo. Že jsme konečně vyhráli, za to jsme moc rádi, ale že bychom tu sérii nějak vnímali, to ne.

Jenže jak se ukázalo,ty tři body z Teplic byly hodně důležité, protože venku vyhrávaly i další ohrožené týmy.

Pochopitelně, že jsme zaregistrovali, že Olomouc vyhrála v Boleslavi a Baník v Hradci. Tím větší radost však máme z toho, že i nám se to povedlo a že jsme si odstup od Baníku udrželi nastejno.

Ještě si vybavíte poslední zápas, který jste před Teplicemi venku vyhráli?

Určitě. Bylo to před dvěma roky v Mladé Boleslavi, kde jsme vyhráli 1:0. Já tehdy odehrál celý zápas. Až na Rudu Otepku už jsem z té sestavy asi v týmu zbyl sám…

Po vleklém zranění jste ze sestavy na dlouho vypadl, v Teplicích jste ale odehrál zase celý zápas. Trenér se rozhodoval mezi vámi a Pavlem Novákem, kdy jste se dozvěděl, že v Teplicích půjdete od začátku vy?

Trenér mi naznačoval už během týdne, že Matej Krajčík má karty a že tudíž asi půjdu do hry já. Takže už tak od začátku týdne jsem na to byl připraven.

Do Teplic jste rozhodně nejeli jako favorit, v zápase samotném jste ale určitě nebyli horším týmem. Řekl bych, že jste soupeře hlavně v první půli svou aktivitou zaskočili.

Nevím, čím to bylo, zda soupeř hrál tak špatně, anebo my tak dobře, ale fakt je, že hlavně ta první půle z naší strany byla opravdu hodně dobrá. I jsme dobře kombinovali a řekl bych, že jsme byli i fotbalovější a nebezpečnější. Po právu jsme vedli 1:0. Druhá půle samozřejmě i díky tomu výsledku byla trošku jiná, neboť Teplice se nás snažily dostat pod tlak. Což se jim možná chvílemi i dařilo, myslím si ale, že jsme to zvládli dobře, protože nějak extra vyložené šance domácí neměli. Nicméně máte pravdu, že první půle byla z naší strany určitě povedenější.

Podali jste dobrý výkon jako mužstvo, i dle trenéra se ale dařilo také vám osobně. Cítil jste se i vy být v pohodě?

Jistě, to člověk vycítí. Zpočátku to ideální nebylo, zprvu jsem nevěděl, jak se to bude vyvíjet. Postupem času, jistě i díky tomu, že jsme hráli dobře a že jsme nebyli pod tlakem, jsem si začal víc věřit. Myslím si ale, že jsme podali všichni dobrý výkon. Hlavně co se týče defenzivní práce. Podle mě celé mužstvo směrem dozadu působilo velice kompaktně.

Bylo zajímavé, že zatímco domácí často volili nakopávané míče, vy jste se i z vlastního vápna dostávali dopředu spíš kombinací.

To je pravda, i já si myslím, že tomu tak bylo. Řekl bych, že jsme se snažili i chytře hru roztahovat a Teplice tím, jak mají jen jednoho útočníka, se těžko dostávali k tomu, aby nás napadali. A my pak mohli rozehrávat naše akce.

Teď hrajete doma se Slavií – a mimochodem zase už v pátek. Že znovu nebudete hrát o víkendu vám nevadí?

Vůbec ne, to je úplně jedno. Když nejsou ty zápasy nahuštěny za sebou, nehraje to, zda se hraje v pátek či v neděli, žádnou roli. Snad jen pro lidi je to nezvyk.

A dobré bylo, že jste třeba měli na Velikonoce volno, ne?

Ale kdepak volno, my hned v sobotu měli trénink a volno jsme měli jen v neděli a v pondělí dopoledne. Po obědě už jsme zase trénovali.

Co v pátek zápas se Slavií? Těšíte se?

Samozřejmě, že se těšíme. Určitě to bude hodně zajímavý zápas. Slavia je Slavia, to je pro lidi vždy tahák. Úplně ze hry o záchranu taky ještě není, takže ten zápas bude mít pro oba manšafty velkou důležitost. Kdo z nás to líp zvládne, bude z toho prakticky venku.Uvidíme, jak to dopadne.

Vy jste si třemi body z Teplic hodně polepšili, nějaké body ale ještě budete muset uhrát, ne?

Určitě, to my dobře víme. Jen teď nedokážu říct, kolik těch bodů ještě budeme muset získat. Ale čím dřív z toho budeme venku, tím líp. Když ale v pátek porazíme Slavii, mělo by to být už hodně dobré.