Navíc pohotovým gólem na 1:1 zajistil týmu i cenný bod.

Byl to zřejmě jeden z těch jednodušších gólů, které jste v lize prozatím nastřílel…

Nemyslím si, že to bylo až tak úplně jednoduché. Málem jsem trefil toho hráče, co dobíhal do brány, naštěstí to nakonec zapadlo za tyč. Kuba Hora šel důrazně do brankáře, ale určitě ne faulem. Já se snažil to nártem dobře trefit a vyšlo to. Budu to samozřejmě mít trošku dražší v kabině, s tím však počítám. Jsem ale rád, že jsem se prosadil.

Přišel jste do Budějovic až ve čtvrtek, přesto jste hned v prvním kole nastoupil od začátku.

My se o tom s trenérem nijak zevrubně nebavili, nijak jsme to nerozebírali. Myslím si ale, že už přece jen mám něco odkopáno, takže až tak složité to nebylo.

Kolik tréninků jste s novým týmem vlastně stihl?

Jen tři, ale kluci mě vzali mezi sebe a něco jsme odtrénovat taky stačili. Do Teplic už by to mělo být zase o něco ještě lepší.

Stačil už jste všechny své spoluhráče poznat jménem?

Řekl bych, že jsem v tom udělal velký pokrok. Kompletně úplně všechny ještě neznám, avšak u všech už vím, o koho se jedná.

Vrátil jste se do rodného kraje. Jste tomu rád?

Je to trošku specifické, protože jsem z jižních Čech byl přece jen pryč už deset let. To je strašně dlouhá doba… V Budějovicích mám půlroční hostování a uvidíme, jak tady se mnou budou spokojeni a jak budu i já spokojen. Pak se uvidí, co dál.

Měl jste v hledišti rodinu a kamarády?

Táta se sestrou přijeli, což mě hodně potěšilo. Mamka jako vždy zůstala doma, ta to hodně prožívá.

Na hřišti jste byl hodně aktivní.

Snažil jsem do toho dát všechny síly. Zpočátku, kdy byl ošetřován Richard Kalod a na hřišti nám chyběl, nás Liberec víz zmáčkl, trošku nás to přibrzdilo, což byla velká škoda. Dostali jsme pak i branku, zkusili jsme ale pak do toho bušit a taky jsme po zásluze vyrovnali.

Nemrzí vás, že na ligovou premiéru nepřišlo přece jen o něco víc diváků?

Bylo to v televizi, dlouho večer. Musíme být rádi za každého diváka, který na stadion přijde. Aby jich bylo víc, to musíme zařídit svými výkony. A když budeme hrát jako dneska, lidi přijdou.

Měl to být gól, litoval Benát

Ve svých čtyřiatřiceti letech patří Petr Benát k nejzkušenějším hráčům Dynama. Proti Liberci odvedl dobrou práci, navíc už ve 4. minutě se dostal do čisté příležitosti.

Hodně vás mrzí, že to nebyl gól, že Sackey míč z brankové čáry odkopl?

Já myslel, že je prázdná brána, a byť mi Kuba Hora tu nahrávku trošku přitáhl, měl to být gól. Mohli jsme vstoupit do utkání rychlým gólem a určitě by se nám pak už hrálo úplně jinak.

Ta vaše šance nebyla jediná, měli jste jich víc než Liberec.

Taky si myslím. Liberec sice kontroloval hru, na šance jsme ale asi byli lepší my. Chyběl tomu akorát druhý gól. Kdybychom ho vstřelili, už bychom to ubránili.

Byla to moje chyba, kál se Hroššo

Liberecký brankář Lukáš Hroššo sice svůj tým na jihu Čech několikrát podržel, v inkasovaném gólu ale měl prsty.

Jak jste tu situaci viděl?

Udělal jsem chybu, to je jasné. Bylo to moje rozhodnutí, měl jsem míč vyrážet a nechytat ho. Byl tam souboj, míč mi vypadl přímo před toho domácího hráče a ten neměl problém to dát do brány.

Vyčítáte si to?

Každou chybu si každý asi vyčítá, na druhou stranu ale se tím až tak trápit nemohu. Už ve čtvrtek nás čeká další zápas v Evropské lize, jedeme do Rumunska a chceme tam uhrát dobrý výsledek. A především bez obdrženého gólu.

Té vaší chybě předcházel i nepovedený odkop Sackeye.

Naši obránci se tam nedohodli a ten vysoký míč do vápna šel od vlastního hráče. Udělali jsme tam víc chyb, já ale asi tu největší.

Překvapily vás Budějovice, jak dobře hrály?

My věděli, že domácí jsou nováček a že hráli dobře už ve druhé lize. Měli jsme však zápas pod kontrolou a nebýt mojí chyby, zřejmě bychom tu vyhráli. Ale vedli jsme 1:0 a že se dostane gól, to se stane. My ho dostali ještě před půlí, bylo dost času zápas rozhodnout. Taky šance jsme na to měli. Chtěli jsme tu vyhrát, ale i soupeř měl šance.

A možná víc než vy…

Jak říkám, chtěli jsme vyhrát, hlavně ale, že jsme neprohráli. To je důležité. Na šance to bylo asi vyrovnané, remíza je spravedlivá.

Mladíci Dynama se vrátili půl tuctem gólů

Prvním kolem byl v pondělí zahájen už třetí ročník juniorské ligy, do níž se po roční odmlce vrátili i mladíci prvoligového Dynama ČB. Do sezony vstoupili impozantně, když na Složišti nastříleli juniorce Hradce Králové půl tucet gólů, jeden hezčí druhého.

V první půli to na takovou kanonádu nevypadalo. V 11. min. Kadula hlavou trefil tyč a před půlí po Kadulově náhře Čadek z čisté pozice překopl, góly však začala posílená juniorka Dynama střílet až po přestávce.

DYNAMO ČB – HRADEC KRÁLOVÉ 6:1 (0:0) - Branky: 49. a 80. Funda, 66. a 74. Kadula, 50. M. Held, 68. Schertler – 53. Heger. ŽK: Vyšehrad. Diváci: 100. Rozhodčí: Kocourek – Kotalík, Pečenka. Dynamo ČB: Hajdušek – Dvořák, Křiváček, Novák, Jenne (69. Podráský) – Kadula, Čadek (52. Horák), Sahanek (57. Schertler), Hála, Funda – M. Held (60. J. Held).

TEPLICE – TÁBORSKO 6:0 (4:0) – O výsledku zápasu, který skončil těsně před uzávěrkou, domácí rozhodli o jasné výhře čtyřmi góly už v první půlhodině.

Branky: 5., 18. a 25. Chukwuma, 29. a 80. Takács, 75. Výborný. ŽK: Stibor, Laňka (oba Teplice). Rozhodčí: Orel – Vaňkát, Baum. FC Táborsko: Kudrna – Dýba, J. Jaroš, Škarda, Nulíček, Bareš, Sazma, Hadžič, Chirincius, Bouška, Svoboda.