Fotbalová reprezentace ČR kategorie U17 postoupila do další fáze kvalifikace ME. Platným hráčem národního výběru je talentovaný záložník Dynama ČB Kryštof Kadlec. „Takový fotbalista se rodí  jednou za deset let, má úžasné vedení míče, obrovskou dynamiku, to se  nedá naučit, to musí mít v sobě,"  říká hráčův klubový trenér Kamil Tobiáš, který po návratu z kvalifikace mluvil s trenérem reprezentace ČR Alešem Čvančarou. „I podle něj Kryštof udělal obrovský  kus práce, z toho mám velkou radost. Pracuje na sobě, v Izraeli odvedl, co se od něj očekávalo. Zápasy odmakal, s Francií nastoupil na celý zápas, měl úlohu špílmachra, zahrával všechny standardky, byla na něj naložena obrovská zodpovědnost, on to ale všechno zvládl, trenér s ním počítá i do dalších zápasů."
Kryštof Kadlec se představí na domácím hřišti v dresu Dynama v sobotu. Tým trenéra Kamila Tobiáše přivítá ve 14.00 v areálu Na Složišti Plzeň.  Šikovný fotbalista se vrátil z reprezentační akce, na které odehrál půl hodiny  proti Lichtenštejnsku a celý duel s Francií. Po návratu z Izraele ochotně odpovídal na dotazy Deníku:

V kvalifikačním turnaji vás trenér Aleš Čvančara vyslal do boje dvakrát, co říkáte šanci, kterou jste dostal?

S časem, který jsem na hřišti dostal, jsem spokojený. Byl to pro mě velký zážitek a hlavně zkušenost.

Jaký post v reprezentaci vám trenéři svěřili?

Nastupuju na pravém kraji zálohy, hraju to, na co jsem zvyklý. Od trenéra nemám žádné speciální pokyny.

Takže po návratu z Izraele domů převládají převážně optimistické pocity?

Turnaj v Izraeli jsem si opravdu užil.  Jsem rád, že jsem se na poslední chvíli dostal do nominace a mohl se kvalifikace zúčastnit.

V posledním zápase s Francií, který jste prohráli 0:3, trenéři tvrdili, že herní projev českého týmu nebyl špatný…

Francouzi patří mezi nejlepší týmy v Evropě a ukázali nám, proč to tak je. Byli celý zápas lepší a vyhráli nad námi zaslouženě.

Kvalifikační akce asi moc času na prohlédnutí dějiště turnaje nenabízejí, přesto se vám podařilo vyrazit k moři? Viděli jste něco v kolébce civilizace?

Ano, byli jsme se podívat v Jeruzalémě, to bylo hodně zajímavé, koupali jsme se ve  Středozemním moři.

Jaké jsou v Izraeli pro sportování podmínky?

Mají tam velké teplo, ale my jsme hráli vždy večer, to pro fotbal bylo ideální. Líbilo se mi, jak Izraelci měli upravené hřiště. Takže podmínky byly super.

Blíží se konec podzimu, Dynamo je po jedenácti kolech na pátém místě, před vámi je kvartet Mladá Boleslav (31 bodů) , Sparta Praha (27), Teplice    (21) a    Bohemians (21). Nasbírali jste dvacet bodů, jak průběh podzimu hodnotíte?
Kvůli zranění jsem neabsolvoval letní přípravu, to mi na začátku sezony dost chybělo, ale postupně jsem se do toho dostal a teď hraju stabilně. Chtěl bych ale dávat víc gólů. V letošní sezoně nejsem moc produktivní, trefil jsem se zatím třikrát.

Vraťme se k vašim fotbalovým začátkům, do Dynama jste přišel z českobudějovické Lokomotivy, ještě se za bývalými spoluhráči někdy vypravíte?
V Lokotce hraje můj brácha,  když mám čas, tak se jdu na kluky podívat.

Kryštof Kadlec - vizitka

Klub: SK Dynamo ČB
Číslo dresu: 7
Post: záložník
Datum narození: 14.7. 1997
Škola: SOŠ automobilní v Českých Budějovicích
První klub: Dobrá Voda u Českých Budějovic
Oblíbený klub:  Real Madrid