Když fotbalisté Dynama v nedělním zápase I. ligy s Brnem na Střeleckém ostrově (17.00) vyhrají, v tabulce by svého soupeře přeskočili.

To by dle trenéra Pavla Tobiáše mělo pro jeho svěřence být velkou motivací. „Ta motivace je obrovská, neboť my se chceme v tabulce dostat co nejvýš. A pokud bychom po neděli byli v tabulce před Brnem, považoval bych to pěk kol před koncem ligy za velký úspěch,“ tvrdí.

Svým hráčům zkušený kouč věří. „My jsme v současné době silné mužstvo. Jsme silní herně i vnitřně, to je opakovaně dokázali v řadě utkání i venku, kdy jsme prohrávali a přesto ještě bodovali,“ oceňuje a zmiňuje i poslední zápas v Olomouci: „Dát si ve slibně se vyvíjecím zápase vlastní gól, to by hodně mužstev srazilo, my ale zvedli hlavu a v závěru jsme nejen srovnali, ale mohli jsme to utkání i vyhrát.“

Podzimní zápas obou týmů v Brně, který skončil 1:1, se hrál dle trenéra Dynama v úplně jiné situaci. „Tam jsme hráli vyloženě na ten bod, zezadu, takticky a disciplinovaně, nic jsme neriskovali. Jsem přesvědčen, že nedělní zápas bude mít jiné paramatry i jinou kvalitu,“ ujišťuje Tobiáš.

Brno šlo do sezony s pohárovými ambicemi, velká očekávání ale nenaplňuje. Trenér Tobiáš z toho žádnou radost nemá. „Brno nemá ty body, které si představovalo, ta hráčská kvalita i ekonomické zázemí ale jsou v jiných sférách, než ve kterých se pohybujeme třeba my,“ míní budějovický kouč.

Zaberou pokuty?

„Brno mělo za cíl skončit do třetího čtvrtého místa, jenž je na tom jako my. Přitom mají Heinze, Trousila, Doška, Polácha, prostě velice zkušené a uznáváné hráče. To mužstvo je určitě silnější, než si stojí v tabulce. To pro nás není zrovna šťastné, tady se budou rvát jako lvi,“ míní Tobiáš.

Co vysoké pokuty, které majitel Brna před cestou na jih Čech některým hráčům rozdal, udělají s kabinou, si trenér Tobiáš netroufá posuzovat. „Každý hráč to přijímá jinak. Dá se ale předpokládat, že tím, že je na ně tlak, hráči Brna tady budou hrát disciplinovaně a s velkou vůlí neprohrát,“ míní. „Mně osobně pokuta na psychice nepřidá,“ uvedl brněnský brankář Martin Lejsal. „V Brně mě znají a vědí, jak mě motivovat. Pokutou rozhodně ne,“ svěřil se.

Dynamo půjde do nedělního klání v plné síle. „Na marodku nikdo nepřibyl, jsme kompletní. Sestava se měnit nebude, není k tomu důvod,“ říká Tobiáš, jenž své hráče dnes bere na Lipno na předzápasové soustředění. „V neděli proti Brnu chceme uspět a na to, abychom se na ten zápas co nejlépe nachystali, máme ve frymburském hotelu Wellnes ideální podmínky,“ vysvětluje trenér Dynama, proč tuto formu přípravy zvolil. „Já věřím, že se nám to vyplatí.“