V dresu Temelína se uvedl gólem nový muž v sestavě Luboš Tvrzický, čerstvá posila z Olešníka.

Ledeničtí hráči nebudou rádi vzpomínat na duel v Lomnici nad Lužnicí. Na věž v domácím útoku byli krátcí, dlouhán Václav Nohava (37) jim nastřílel za dvacet minut hattrick.

Zkušený střelec se prosadil i v Nemanicích. Michal Remta po návratu z marodky trefil domácím tři body v duelu s Horní Planou.

K. ÚJEZD – SEDLEC 1:1. Vojtěch Brozman, trenér K. Újezda: „Horko těžko jsme dali dohromady dvanáct lidí. Na začátku měli hosté šanci, hned v první minutě mohli dát gól, my vzápětí trefili tyč. Převzali jsme iniciativu a Písko tečoval Stegbauerův trestný kop. Vedli jsme 1:0 a měli hru ve své moci. Do 30. min. jsme hráli velice dobře, ale pak jsme udělali chybu ve středu hřiště, kopal se proti nám trestný kop, který propadl až do vápna, a po teči skončil v síti. Ze hřiště musel kvůli zranění odejít Radek Soukup. Ve druhé půli jsme neproměnili dvě čisté gólové šance (Šebelka, Beneš). Sedlec hrál zkušený fotbal, ale za celý zápas neměl vyloženou šanci, protože náš manšaft hrál po debaklu ve Frymburku dobře dozadu. Bod je svým způsobem dobrý, ale doma se má vyhrávat, a  podle mne jsme tenhle zápas vyhrát mohli."

Stanislav Šindelář, trenér Sedlece: „První půli jsme zvládli a dá se říct, že jsme mohli zápas rozhodnout. Pak se nám zranil stoper a museli jsme vystřídat; chyběl nám ještě jeden hráč ze základu.  Ale vzhledem ke druhé půli je pro nás  bod zlatý, protože domácí asi tři velké šance neproměnili. Přišli jsme o důležitého hráče Hovorku, nejspíš do konce sezony – poranil si koleno. Kádr máme široký, tak se nám snad povede ho nahradit. S Frymburkem budeme chtít podat  lepší výkon."

NEMANICE – H. PLANÁ 2:1. Miroslav Dubský, trenér Nemanic: „Horní Planá u nás hrála docela dobře. Prvních třicet minut měla velký tlak, dala jeden gól, ale mohla jich dát víc. Hosty buď vychytal brankář Jarda Černý, anebo  byli v koncovce nepřesní, jinak jsme mohli prohrávat tak 0:3. Pak se ale hra vyrovnala, soupeři ubývaly síly a ve druhé půli jsme ho přehrávali. Oba góly padly  ze standardek. První Remta vstřelil hlavou a druhý přidal po rohu, kdy ho našel Kochlöfl, nohou do prázdné brány. Ještě v 90. min. jsme měli po střídání tutovku! Se třemi body spokojenost, stále nám totiž chybějí čtyři hráči ze základu."

PŘÍDOLÍ – DŘÍTEŇ 0:3. Václav Stulík, trenér Dřítně: „Hráli jsme se soupeřem, který ještě neuhrál v soutěži ani bod, takže to bylo povinné vítězství. Pomohl nám rychle vstřelený gól, v 5. min. jsme vedli 1:0. Kluci se zklidnili a poločas se hrál za naší stálé převahy. Přidali jsme dva góly a o poločase bylo rozhodnuto. Druhý poločas jsme polevili a dokázali soupeře ohrožovat ze standardních situací. Gólman nás vychytal, takže další nepřidali. Spokojenost je s vítězstvím, protože soupeř je bojovný a snaží se konečně urvat nějaký bod."

ZLIV – KAPLICE B 2:1. Karel Jindrle, předseda Zlivi: „Zápas ovlivnila srážka dvou hráčů hostů, kteří se zranili, a Kaplice musela střídat. Pro oba týmy to bylo nepříjemné. V prvním poločase jsme šli do vedení. Ve druhém jsme nechali soupeře vyrovnat po školácké chybě Rysa, který zbytečně urychlil naši standardní situaci. Naštěstí Rys dal vítězný gól na 2:1. V závěru jsme výsledek hlídali, i když Kaplice měla několik šancí a mohla vyrovnat. Ale my je měli taky a Bican nastřelil tyčku. Uvidíme, jak nám to půjde dál. Konečně byla vidět vůle po vítězství. Když udržíme nasazení v dalších zápasech, tak se nás starosti se sestupem týkat nebudou."

LOMNICE – LEDENICE 6:1. František Švaňa, trenér Ledenic: „Katastrofa. Odjeli jsme v sedmnácti lidech bez zraněného Winklera. Za dvacet minut po našich hrubých chybách jsme prohrávali 0:3. Během poločasu jsem trochu proházel posty a Pavlík snížil. Měli jsme šance, ale neproměnili je, a znovu po chybách jsme do poločasu dostali ještě dva, domácí vedli  5:1. Vyříkali jsme si to v kabině, protože jsme byli pomalí, neměli rozehrávku, a hlavně nebránili. Postupně jsem vystřídal pět hráčů, vyrovnali jsme hru, kopali jsme řadu rohů, ale gól jsme nedali… Nejstarší hráč Nohava nám dal během dvaceti minut tři góly,  a tím rozhodl. Naše obranná činnost byla otřesná!"

TEMELÍN – LIŠOV 3:1. Miloslav Beránek,  předseda Temelína: „Získali jsme důležité tři body. V prvním jarním zápase pod věžemi jsme začali svižně a ujali jsme se vedení brankou Vornaye. Hosté bojovali dál a stříleli penaltu, kterou ale bravurně vychytal brankář Cihla. Druhý poločas byl opět šťastnější pro nás. Posila z Olešníka Tvrzický vstřelil hlavou druhý gól. Hosté trestali Novákem a snížili. V 75. min. jsme kopali penaltu a Lisner rozhodl o tom, že body zůstaly doma. Ve vyrovnaném zápase měly oba celky několik gólových šancí, které nevyužily. Do Kardašovy Řečice pojedeme asi bez tří hráčů, takže to bude těžké."

Štefan Farkaš, vedoucí Lišova: „Jeli jsme k zápasu s odhodláním bodovat, ale nezačali jsme šťastně – domácí Vornay už ve 4. min. potrestal naši chybu v rozehrávce. Získali jsme herní převahu, přišly i šance, bohužel se nám nepodařilo skórovat ani z penalty ve 29. min. Kočvarou. Začátek druhého poločasu jsme si nepohlídali a inkasovali. Po hezké akci a Bouchalově přihrávce snížil Novák. Naše převaha byla znatelná, ale pokračovali jsme v neproměňování šancí. Ojedinělé útoky domácích byly velice nebezpečné a v 76. min. pojistil vedení Temelína ze sporné penalty Lisner. Dvě minuty před koncem jsme měli kopat penaltu za hru rukou, ale nebylo pískáno. Ztráta bodů nás hodně mrzí. Mužstvo podalo podstatně lepší než proti Klikovu, ale pokud neproměníme ani ty nejvyloženější šance, nemůžeme pomýšlet na úspěch!"