Když jste v Blšanech začínal, to už se tam ale asi liga nehrála, ne? Anebo snad ano?
Já začínal hodně brzy, už v přípravce, a to tam právě první liga ještě byla. Takže tam bylo i krásné hřiště i zázemí, prostě vše super.

Nicméně do Dynama přicházíte z pražské Dukly. Kdy a jak se váš příchod sem rodil?
Pokud já vím, pan trenér Horejš se osobně zná s asistentem trenéra Dukly panem Drskem a oni dva prý spolu byli ohledně mého hostování tady v kontaktu od začátku ledna. Akorát se čekalo, jak se vyvine situace v kádru Dukly.

Jak jste reagoval vy, když jste se o těch jednáních dozvěděl?
Pro mě to byla pozitivní zpráva. Že mě dlouhodobě sleduje tak stabilizovaný druholigový klub, jakým Budějovice jsou, mě samozřejmě potěšilo. Tím spíš, když v tabulce Budějovice jsou – vlastně ne Budějovice, ale když my jsme! – po podzimu na čtvrtém místě…

V přípravě na sezonu hrálo Dynamo v létě í na Dukle a dostalo tam tehdy šest gólů. Vy jste tenkrát šel do hry na poslední půlhodinu – že byste ale za pár měsíců měl právě do Budějovic zamířit, vás v tu chvíli asi nenapadlo…
Tak to tedy rozhodně ne. Já navíc v Budějovicích ani nikoho neznal. Že se zrovna Budějovice teď ozvaly, pro mě tudíž bylo hodně nečekané. Ale jak říkám, velice mě to potěšilo.

Ovlivnilo nějak vaše rozhodování i to, že kromě toho, že Dynamo je stabilizovaný klub ze špičky druhé ligy, je i klubem, který dlouhodobě hrál taky českou první ligu?
To samozřejmě dobře vím. Stejně jako to, že i zázemí tady je na prvoligové úrovni. Je velká škoda, že na tak krásném stadionu, jaký tu je, se nehraje první liga.

Kolik jste toho v Dukle stihl odehrát v první lize vy?
Převážně jsem nastupoval v Dukle v juniorské lize, do ligy jsem za áčko chodil spíš jen na lavičku. Do hry jsem v lize zasáhl jen ve dvou zápasech. I proto jsem byl rád, že mi teď přišla nabídka z Budějovic. Druhá liga pro mě je krokem dopředu.

V letní přípravě jste pár zápasů za áčko odehrál, bylo tomu tak i teď v zimě?
První dva zápasy, které Dukla hrála, jsem v obou nastoupil a jak s Vlašimí, tak s Unionem Berlín se mi poštěstilo dát vždy gól, takže i proto asi Dukla čekala až do poslední chvíle, zda mě do Budějovic vůbec pustí, anebo ne.

Střílíte góly, takže v sestavě se tlačíte spíš dopředu?
Nejčastěji nastupuji na kraji zálohy. Na Dukle jsme hráli 4-3-3, takže já hrál takové to křídlo.

Na kraji zálohy jste hrál i ve své premiéře za Dynamo v Jihlavě. Jak se vám hrálo?
Já přišel v týdnu před zápasem, takže jsem absolvoval s týmem jen tři tréninky na Složišti a musím říct, že ta umělka tam je super. Jak jem říkal, to zázemí tady je skvělé. Taky první zápas za Budějovice se povedl, v Jihlavě jsme vyhráli, a když druholigový tým vyhraje nad ligovým, je to i v přípravě super výsledek. Řekl bych, že naše hra byla na úrovni, Jihlavu jsme dle mě trošku i přehrávali. V sobotu máme doma Viktorku Žižkov, to by mohl být taky hodně zajímavý zápas.

Vaše nejbližší přání?
Jako většina hráčů v novém působišti – prosadit se do týmu, co nejvíc do zápasů naskakovat a jako mužstvo navázat na úspěšný podzim. Favority na postup sice nejsme, ale kdo ví? Nemáme co ztratit…

NÁZOR Z JULISKY
„Láďa po půlročním působení v A-týmu udělal obrovský pokrok, přesto jsme to vyhodnotili tak, že do ligy by na jaře tolik nezasáhl a hrát za juniorku je pro něj málo. Veliký zájem měly o něj České Budějovice, a bude-li pravidelně hrát ve druhé lize, mohl by se tím výkonnostně přiblížit našemu A-mužstvu a za něj v první lize hrát pravidelněji," říká ssportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.