Opava se v této sezoně nikterak netají postupovými ambicemi a její hráči také do zápasu vtrhli jako velká voda: už v první minutě po centru z pravé strany střílel z voleje podél celé brány vedle Čelůstka a o minutu později ho hlavou napodobil Smola.

Brazy se ale hra vyrovnala a v 5. minutě zahrozili i domácí, když po Kalodově šikovném sklepnutí pohotově pálil z vápna Čermák, trefil ale jen gólmana Fendricha.

V závěru úvodní půlhodiny se rodila první velká příležitost zápasu a měli ji po báječné kombinaci Kalod – Táborský – Wermke domácí, jenže na kluzkém terénu Wermkemu decimetry chyběly. Ještě v téže minutě si ale mladý záložník Dynama spravil chuť, když svůj další brejk zakončil z hranice vápna přesně k tyči – 1:0!

Domácí i ve zbývajícím čase prvního dějství si udržovali mírnou územní převahu a dál se snažili o svůj nápaditý ofenzivní fotbal, nicméně do přestávky už se na skóre nic nezměnilo.

V aktivní hře domácí pokračovali i v nástupu do druhé půle a už ve 48. minutě připravil Benát velkou šanci pro Kaloda, jenž zleva postupoval sám na bránu hostí a vybíhajícího gólmana Fendricha sice přehodil, míč ale opuštěnou branku překop. Pět minut nato ho napodobil i Čavoš. I jeho do šance poslal Benát.

Jenže gól dala Opava. V 55. min. Smola obešel Klesu a našel na malém vápně volného Juroše, jehož ránu sice brankář Křížek reflexivně vyrazil, proti dorážce téhož hráče už však byl bezmocný – 1:1.

Domácí útočili dál a blízko gólu byli v 62. min., kdy si Fundův střílený centr ve skluzu málem do vlastní sítě srazil Žídek.

Hosté pak sice jako by měli více sil, jenže sedm minut před koncem po brejku napřáhl ve vápně Kalod a s tečí – 2:1.

Dynamo ČB – Opava 2:1 (1:0) – Branky: 27. Wermke, 83. Kalod – 55. Juroš. ŽK: Táborský – Smola, Šafarčík. Diváci: 883. Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Polák. Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš (90+ 1 Bederka) – Wermke (74. Pešek), Benát, Táborský (90+2 Kadula) – Kalod. Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Radić (46. Mozol), Čelůstka (86. Kuzmanovič – Žídek, Schaffartzik –Grussmann (83. Janetzký), Jursa, Zapalač – Smola.

Výhry juniorky i devatenáctky

Vydařený dvojzápas za sebou mají mladíci Dynama: ligová juniorka v pondělí nečekaně vyhrála v Jablonci 2:0, devatenáctka v I. lize dorostu o den později získala doma dva body s Jihlavou (2:2).

Juniorka vyhrála podruhé za sebou. „Přitom jsme neměli žádné pendly, protože áčko hrálo v sobotu na Baníku a ve středu s Opavou," sdělil trenér Petr Skála, dle něhož na rozdíl od minulého duelu s Hradcem hlavně v první půli tým zahrál výborně. „A dali jsme i krásné góly. Jak Kadlec z voleje po Bálkově centru, tak poté Bálek po výborné individuální akci," dodal Skálův asistent Jaromír Plocek.

Dorostenci s Jihlavou dostali gól hned v úvodu zápasu, ještě do přestávky ale dokázali výsledek otočit: na 1:1 vyrovnal Tomek krásnou ranou z přímého kopu a na 2:1 dal Kalousek, když míč vypíchl obránci Trojánkovi a s přehledem sólo proměnil.

„Ve druhé půli sice měla i Jihlava nějaké šance, ale za první poločas, který z naší strany byl velice dobrý, jsme si dle mého soudu zasloužili vyhrát," usoudil trenér Pavol Švantner. „Škoda dvou chyb, za které jsme zaplatili dvěma góly. Tak nám zbytečně utíkají body," litoval.

Právě gól na 2:2 v úvodu druhé půle dle Švantnerova názoru jeho svěřence připravil o herní pohodu. „Pak už jsme se bohužel nedostali do hry," připustil kouč.

V penaltovém rozstřelu si devatenáctka Dynama zajistila výhrou 7:6 i druhý bod. Rozhodující penaltu suverénně proměnil při své premiéře v devatenáctce Jakub Pařízek, jenž byl jedním ze dvou hráčů z týmu U17, kteří v I. lize dorostu dostali šanci . „Vytáhli jsme si Šplíchala, jenž odehrál už v Boleslavi dobrou půli, teď i celý zápas. Věřil jsem i Kubovi Pařízkovi, že pro nás bude platným hráčem. Rozhodně nezklamal," uvedl Švantner.