Jejich příští domácí duel s Trhovými Sviny navíc bude šlágrem víkendu…

Trhosvinenský kanonýr Josef Kurali se tentokrát netrefil, přesto Spartak bodoval naplno. „Soustředili jsme se na to, aby byl Kurali obsazen. Ale střelecky se prosadili jeho kamarádi – po standardních situacích, které kopou velice dobře," jako by bavorovický prezident Karel Franěk varoval nováčka, na co si dát pozor.

S rezervou bere své dílčí umístění Sedlec, který ze šesti duelů pět vyhrál a vede skupinu B. „Lažiště nehrálo pro terén, takže tabulka není úplná, trochu klame," připomíná šéf klubu Stanislav Šindelář. „Ale jsme spokojeni, začátek sezony nám vyšel nečekaně dobře," říká s úsměvem.

Loučovice – Nová Ves 0:5. Miroslav Pekárek, trenér Nové Vsi: „Zaslouženě jsme vyhráli. Celý zápas jsme byli lepší, i když domácí se snažili, ani za stavu 0:4 to nezabalili, kromě standardky pořádnou šanci však neměli. My jdeme zápas od zápasu, čeká nás derby s Trhovými Sviny, tak uvidíme… Čtyři těžká utkání napoví, jak jsme na tom. Pochválil bych Tomáše Nováka, který dva góly dal a na dva přihrál."

Trhové Sviny – Bavorovice 3:0. David Štojdl, místopředseda Trhových Svinů: „První půle byla fotbalově lepší a naši zaslouženě vedli. Dali ještě dva góly, ale oba z ofsajdu, takže neplatily. Bavorovický Babka měl možnost, nedal – a to bylo od hostů vše. Sviny si vedení pohlídaly a v závěru zasloužené vítězství potvrdily. Jak herně, tak výsledkově vydařené utkání."

Karel Franěk, trenér Bavorovic: „Domácí byli zatím nejtěžším soupeřem. Povedlo se jim kvalitně kopnout dvě standardní situace, které proměnili v úvodní góly. Potom jsme sice převzali iniciativu, ale byli jsme aktivní jen po vápno; nedaří se nám vstřelit branky. Domácí kontrolovali hru a v závěru pečetili třetím gólem jednoznačný výsledek, průběh však tak jednoznačný nebyl… S Ledenicemi si chceme doma napravit reputaci."