V roli nováčka I.B Plánští vedou budějovicko-krumlovskou skupinu (A) se skvělým skóre 11:3!

Dříteň a Temelín si zvenku vezly bod díky brance v 90. minutě utkání: temelínský Jaroslav Vojík proměnil přímý kop, dříteňský Tomáš Slepička penaltu.

Suverénně si vedly Nemanice v Horní Plané, kde host z Bavorovic František Záveský nastřílel hattrick. U Lipna se dařilo i Kamennému Újezdu, který vyhrál ve Frymburku.

Derby mezi Dolním Bukovskem a Ševětínem skončilo nerozhodně – stejně jako na jaře, tehdy ale oba týmy hrály ještě v I.A třídě o záchranu.

Zlivský Vadim Rys se v Malontech blýskl parádním angličanem.

Č. KRUMLOV – SEDLEC 2:2. Stanislav Šindelář, trenér Sedlce: „Čekali jsme těžké utkání, a to se vyplnilo. Nezvládli jsme začátek – už ve 3. min. jsme dostali laciný gól. Obdrželi jsme ještě druhý gól, do přestávky jsme snížili a po domluvě v kabině jsme hráli ve druhé půli lépe. Soupeře jsme mačkali, měli jsme převahu, ale kýžený vyrovnávací gól jsme nemohli dát. Zápas byl vyrovnaný. Ke konci zápasu se Kučera protáhl do vápna, byl faulován a z penalty vyrovnal na 2:2. S bodem jsme spokojeni. Čeká nás další těžký soupeř, Velešín, tak snad utkání zvládneme."

T. SVINY – DŘÍTEŇ 2:2. Jan Gažák, předseda T. Svinů: „Soupeř vycházel z dobře zformované obrany, bránil v deseti a vyrážel do brejků. Jeden se mu povedlo využít ke vstřelení branky. Po chybě stoperské dvojice jsme vyrovnali: Fabián v náběhu prostřelil brankáře, míč s pomocí břevna skončil v bráně.  Druhá půle vypadala obdobně.  Po pěkné křídelní akci dal Michal Švepeš hlavou svůj první gól za muže a zdálo se, že máme hru pod kontrolou a hlídáme výsledek. Ale přišla chyba  mladého gólmana, který dlouho otálel se zvednutím míče, útočník mu ho možná vykopl z rukavic. Skokem pod nohy zabránil gólu, ale byla z toho penalta, z níž Slepička vyrovnal. Konec byl pro nás smolný, pro hosty šťastný, s bodem jsou v Dřítni určitě spokojeni."

Václav Stulík, trenér Dřítně: „Bod ze Svinů pro nás je hodně šťastný, protože jsme vyrovnali v 90. min. po penaltě a chybě domácího brankáře. Celkově byli domácí lepší, důraznější v osobních soubojích. Měli převahu, častěji drželi míč na kopačkách a vytvořili si víc šancí, ale v koncovce se nedokázali prosadit. Náš gólman Lébl už v 10. min. chytil jasnou šanci. Šli jsme do vedení, ještě do konce poločasu domácí vyrovnali a ve druhé půli nám dali z nečekané akce druhou branku, takže měli blízko k vítězství."

FRYMBURK – K. ÚJEZD 1:3.   Vojtěch Brozman, trenér K. Újezda: „Máme velikou radost, že jsme vyhráli! Za svou trenérskou kariéru, která už je dlouhá, jsem ve Frymburku nikdy nevyhrál, mám tam spoustu kamarádů a všichni si mě kvůli tomu dobírali. Konečně se to povedlo.
Frymburk měl na začátku platonickou převahu, ale my byli nebezpečnější a jeden z protiútoků nádherně využil Zeman. Ve 43. min. přišla velká bouřka, protože rozhodčí domácím po rohu neuznal gól pro údajný šlapák. Do kabin se šlo v napjaté atmosféře. Ve druhé půli Frymburk tlačil, ale my dali druhý gól a z brejků jsme měli šest sedm vyložených šancí! Když Frymburk snížil, trochu byly nervy. Ale za tři minuty jsme dali třetí gól, a tím bylo po zápase. Ještě jsme mohli tři góly přidat."

H. PLANÁ – NEMANICE 1:6. Petr Böhm, organizační pracovník Nemanic: „Tým plnil, co měl, předvedl dobrou hru. Po takovém po výsledku, jaký jsme udělali, se dají říct jen samé klady… Snad jediné, co by se dalo dodat, je, že proměnit více šancí, tak zápas mohl skončit daleko větším rozdílem ve skóre! Rozhodujícím okamžikem byl Záveského gól na 2:1, který soupeře zlomil. Druhý poločas skončil 0:4, soupeř dopadl."

MALONTY – ZLIV 0:3. Karel Jindrle, předseda a trenér Zlivi: „Na hrozně těžkém, podmáčeném terénu domácí v první půli ještě stíhali.  Snažili jsme se hrát kombinační fotbal. V kabině jsme si řekli, že budeme trpěliví a gól musí padnout, což se krátce po přestávce také stalo, Jirka Boubal otevřel skóre. Za malou chvíli jsme dali Kubešem druhý gól a už nebylo co řešit. V poslední minutě se nádherným angličanem z 25 metrů trefil Vadim Rys! Celý tým zaslouží pochvalu. Na těžkém terénu a proti urputnému soupeři zahráli všichni super. Doma s Kaplicí se pokusíme tři body potvrdit!"

KAPLICE B – PLANÁ 1:5. Luboš Pintér, místopředseda Plané: „Odehráli jsme zápasy s posledním a předposledním, tak se dá říct, že pořád nevíme nic a uvidíme, co bude dál…
Poločas byl vyrovnaný, domácí měli dva tři hráče z áčka, přesto jsme je ve druhé půli přehráli. Měli jsme ještě další šance. Euforie po utkání byla, ale pouze pod dojmem pohledu do tabulky, kde jsme první.   Uvidíme, jak se nám bude dařit doma s Křemží, která má v týmu zkušené hráče."

KLUKY – TEMELÍN 3:3. Miloslav Beránek, předseda Temelína: „Po neúspěšném prvním kole jsme potřebovali venku bodovat. První poločas probíhal  ve svižném tempu, útoky se střídaly na obou stranách. Bohužel domácí byli šťastnější a góly ze 35. a 40. min. vyhráli poločas 2:0. Druhý poločas začal naším velkým tlakem, Lisner brankou zavelel do útoku  a kapitán Vornay během tří minut vyrovnal. Druhý poločas jsme měli hru pod kontrolou,  několik šancí volalo po gólu,  přesto nám domácí dali v 87. min. třetí gól. Naši hráči se ale nevzdali a v 90. min. Vojík z trestného kopu krásně a zaslouženě vyrovnal! Bod z malého hřiště nakonec bereme."

LEDENICE – N. VČELNICE 2:1. Petr Vítovec, trenér Ledenic: „Do 30. min. jsme byli lepším týmem. Hosté hrozili z rychlých brejků. Neproměnili jsme gólovou šanci a pak jsme přestali hrát. Do druhé půle jsme nastoupili aktivněji a Kadlec střelou zhruba z dvaceti metrů skóroval. V 75. min. Lamáček z trestného kopu zvýšil na 2:0. Posledních deset minut jsme opět přestali hrát, kluci jako by se báli o výsledek, sami to nechápou… Soupeř snížil a do konce zápasu nás tlačil. Se štěstím jsme těsné vedení ubránili."

LIŠOV – K. ŘEČICE 4:0. Štefan Farkaš, vedoucí Lišova: „Pěkný fotbal. Soupeř je znám rychlou kombinační hrou, což potvrdil i v tomto zápase. První změnu skóre přinesla 28. min. a akce Lukáše Mlýnka, po které střílel Petr Kandl, a vedli jsme.  Po gólu tempo polevilo,  před přestávkou pokus Lukáše Mlýnka gólman vytěsnil na tyč. Druhý poločas začal mírnou převahou hostů, kteří ve snaze vyrovnat otevřeli hru, a tím nám umožnili chodit do brejků. V 60. a 63. min. se dvakrát měnilo skóre, přihrávky Petra Kandla a Kočvary zužitkoval Jan Kándl. Za stavu 3:0 mohli hosté zdramatizovat zápas, ale ze tří metrů přestřelili bránu. Neproměnili jsme penaltu, a tak skóre uzavřel až v 82. min. Kočvara po Kandlově nastřeleném břevně. Po velmi dobrém výkonu obou týmů skončil zápas naším zaslouženým vítězstvím."

DOLNÍ BUKOVSKO – ŠEVĚTÍN 1:1. Tomáš Ardamica, trenér D. Bukovska: „V tomto případě bod bereme. První půli jsme odehráli dobře, vytvořili jsme si šance. Ale Ševětín potrestal naši chybu – nezachytili jsme rozehrávku přímého  kopu. Do poločasu se nám povedlo z pěkné akce vyrovnat. Druhý poločas jsme odehráli velmi pasivně. Podržel nás brankář Pícha. Příště musíme  ukázat více sebevědomí a  aktivity, abychom uspěli."

Václav Chalupa ml., vedoucí Ševětína: „První velkou šanci zlikvidoval domácím brankář Wolek (letní posila z Jankova, pozn.), poté jsme převzali kontrolu nad hrou a byli jsme lepší. Po rychle rozehraném trestném kopu dal dorostenec Hindy vedoucí gól. Měli jsme ještě dvě šance, ale domácí také. Ve 41. min. po Zahradníkově střele z vápna Bukovsko vyrovnalo. Ve druhé půli jsme měli šance, ale neproměnili je, proto výsledek zůstal 1:1. Dobře nám zahrála obrana,  bod zvenku je dobrý."