Nemělo ani mimořádnou kvalitu, nicméně zajímavost a patřičný náboj určitě nepostrádalo. Nakonec skončilo remízou 1:1.

Oba trenéři se shodli, že dělba bodů zřejmě byla spravedlivá. Ale moc lehko jim to z úst nešlo, protože jak domácí lodivod Petr Frňka, tak hostující pověřený kouč Martin Vozábal se nikterak netajili názorem že v silách jejich týmů byl plný bodový zisk.

„Doléčili jsme nějaké šrámy, podobně na tom bylo ale i Táborsko. Domácí na nás nastoupili aktivně, my na to byli ale připraveni a takticky jsme to zvládali. Pomohl nám brzký gól Benáta, to byla výstavní trefa," vyzdvihl Martin Vozábal, jenž tým vedl za omluveného Davida Horejše.

Kapitán Dynama se trefil skutečně parádně, jeho dělovka z 25 metrů skončila v horním růžku branky bezmocného Tomy. „Sedlo mi to. Byl jsem sám a měl jsem před sebou prostor, tak jsem zkusil vypálit a trefil jsem to dobře," líčil Petr Benát.

„Zápas měl podobný průběh jako naše předchozí jarní duely," kabonil se domácí kouč Petr Frňka. „My hrajeme, máme vrch a náhle přijde moment a z ničeho nic prohráváme 0:1," jen nevěřícně vrtěl hlavou. „Také Dynamo jsme přehrávali, ale nic z toho, zatímco soupeř z první rány dá gól…"

S koncovkou má Táborsko velké problémy. „Máme aktuálně jediného útočníka, ten ale dva měsíce stál a od začátku ještě do zápasu jít nemohl," zmínil exbudějovického Zdeňka Linharta, jenž šel v zimě do Táborska na hostování ze Slavie po zranění. „My měli i v první půli více ze hry, do žádného výrazného zakončení jsme se ale nedostali. Snad jen Presl měl dobrou možnost, místo střely, po níž ta situace volala, ještě nahrával," vraštil čelo trenér Táborska.

Své hráče chválil za vůli výsledek otočit. „Ta snaha byla po půli vidět, Linhart vyrovnal a právě on měl pak i další velkou šanci," připomněl Linhartovu ránu zblízka nad břevno. „Jenže po vyloučení Hanzlíka měli hosté několik brejků, které byly strašně nepříjemné. Ale předtím si Toma prakticky nesáhl na míč," dal domácí kouč najevo, že mu jen bod z utkání doma příliš nevoní.

Linhart vyrovnal brzy po příchodu na hřiště poté, co mu ideálně nahrál Ciku. Gól příliš neslavil: „Měl jsem radost, ale k Dynamu mám respekt, vyrůstal jsem tam a pořád jsem Budějčák," krčil rameny Zdeněk Linhart.

Zlomem vy vývoji zápasu dle Vozábala bylo zranění Kaloda. „Pro nás je to důležitý hráč a naši hru to poznamenalo, přesto jsme zápas kontrolovali. Bohužel jsme podcenili jednu situaci v útočné fázi, ztratili míč a domácí vyrovnali," litoval úřadující kouč Dynama. Za Kaloda přišel Opluštil, jenž vyztužil střed hřiště a vpřed se posunul Šimák. „Není to jeho post, na rovinu ale říkám, že minulé zápasy se nám ani nasazení Jurdíka příliš neosvědčilo."

Po vyloučení Hanzlíka se obraz hry zase změnil a několik šancí zápas rozhodnout měli hosté. „Pokazili jsme si to sami, neboť jsme nevyřešili několik slibných brejků, které volaly po gólu," vraštil čelo Vozábal.

Podle něj remíza asi byla spravedlivá. „Já jsem s bodem spokojen, byť v koutku duše jsem zklamán, protože jsme na vítězství měli. Svou nemohoucností ve finální fázi jsme se o ně připravili," mrzelo Martina Vozábala.

Zahraje si v Třinci také nástěnkář?

Fotbalové Táborsko má na jaře nevídané potížemi se složením týmu. „Těší mě, že se vrátil Peter Mráz, ale vyloučen byl Aleš Hanzlík a dle mě Presl Traoré mají čtyři žluté karty. Zraněn je Džafic, takže se obávám, že s námi do Třince na lavičku pojede také nástěnkář," s trošku černým sarkasmem říkal po derby trenér Petr Frňka…

Řezáč a Vaněk za dvacítku

Ve středečním derby vedle marodů Mareše a Ujce chyběli Dynamu i mladíci Michal Řezáč a Filip Vaněk, kteří v tutéž dobu bojovali v Kroměříži v mezistátním zápase dvacítek Česka a Slovenska, ve kterém Češi padli 0:2 (Vaněk nastoupil v základní sestavě na postu levého beka a hrál skoro hodinu, Řezáč v 55. minutě střídal Machuču na pravém kraji záložní řady).

David Horejš byl omluven

Při derby na Soukeníku za trenéra Davida Horejše vedl fotbalisty Dynama generální manažer klubu Martin Vozábal, dle něhož trenér Horejš byl z vážných osobních důvodů omluven. „Víc k tomu v této chvíli říkat nechci," dodal.