V případě vítězství by se posunuli po sobotě do čela skupiny. Mnohokrát Týnští vzpomněli po derby ty největší šance, které nevyužili. V důležitém a sledovaném zápase mohli otevřít skóre: Houska v 9. min. dostal přihrávku mezi obránce, postupoval sám na brankáře Švejdu, který dobře vyběhl a střelu vykryl. „V první půli jsme měli dvě tři tutovky, které jsme špatně zakončili. Ano, Olešník je pro nás zakletý," konstatoval kouč Olympie Petr Novotný.

Po akci Kličky se neprosadili na malém vápně Mezera ani Houska, mezitím ale olešnický Dudek soupeře dvakrát varoval: Nejdříve netrefil odkrytou bránu a podruhé orazítkoval tyč! Na šance 2:2.

Na gól se čekalo do 39. min., kdy Dudek prošel po pravé straně, jeho tvrdou střelu Švejda vyrazil a zkušený Rys se ve vápně krásně položil do střely – 1:0!

„Gratuluji soupeři. Neříkám, že byl lepší, ale dával góly, proměňoval šance. Mají, holt, pana Rysa," vypíchl kouč Olympie klíčovou roli Zbyňka Rysa (40). V obou vzájemných zápasech dal veterán pět ze šesti branek, a stal se tak týnským katem.
Brzký Mertlův gól na začátku druhé půle znamenal pro Týn těžký úder. Ještě jednou se pak Houska objevil sám proti Švejdovi, ale na týnského hosta v bráně Olešníka ani tentokrát nevyzrál.

Na druhé straně si kanonýr Rys tváří v tvář Vachutovi věděl rady a za stavu 3:0 bylo rozhodnuto. Tím spíš, že chvíli předtím hosty oslabila červená karta pro Plojhara (77.).

„Ve druhé půli jsme upustili od hry, kterou máme zažitou. Olešník nám vnutil svoji hru, kluci začali trochu zmatkovat," uvedl Petr Novotný.

Týn po derby vinou horšího skóre přenechal druhé místo Olešníku. Jarní finiš bude ještě hodně zajímavý! „Katovice remizovaly ve Vodňanech, Olešník je před námi, do konce jsou dvě kola a nic není rozhodnuto. Jedeme dál, sezona nekončí," rozháněl v Olešníku chmury týnský lodivod, jenž soupeři pogratuloval. Žádnou křivku po porážce necítil. „Ne. Výkon rozhodčího byl dobrý, za červenou kartu si můžeme sami, svou nedisciplinovaností," zhodnotil.

V sobotu od 17 hodin Týn hostí Protivín a v posledním kole zajíždí do Hradiště.

Postupových míst do kraje může být více, proto stojí za to rvát se o každý bod. „Ono se taky říkalo, že Vodňany doma prohrají s Katovicemi, i když nemají špatný manšaft!" nevěří moc trenér Olympie prohlášením, že některé kluby vyšší soutěž nepřihlásí.