A co víc, vyhráli zcela po zásluze a po kvalitním výkonu!

Po oboustranně opatrnějším začátku Jihočeši postupem času začali iniciativu přebírat do svých rukou. Ve 13. minutě utekl Pouček podél pravé lajny a poslal dobrý centr před branku, nabíhající Mashike ale míč nestihl v pádu dobře zpracovat. Tři minuty nato Kadula hlavou prodloužil na Čavoše, jenž hlavou trefil tyč a pohotovou Řezáčovu dorážku brankář Halouska kryl. Další slibná šance se po spolupráci Kaduly a Javorka rodila pro Poučka, před nímž brněnská obrana v poslední chvíli odvrátila na roh. Po jeho rozehrání pálil Mashike z voleje a brněnský gólman jeho ránu z osmi metrů jen reflexivně vykopl.

Tlak Dynama pokračoval a ve 23. minutě přetížená obrana Zbrojovky kapitulovala, když po Kadulově klasické „české uličce“ Roman Wermke v plném běhu napálil míč pod břevno ke vzdálenější tyči – 1:0.

Brno zahrozilo prvně až po půlhodině hry, Kratochvíl ale po centru P. Pikla Křížkovu branku z vápna vysoko přestřelil.

V úvodu druhé půle měli Jihočeši štěstí, když M. Vintr v 54. min. dělovkou orazítkoval břevno a krátce nato týž hráč z čisté šance jen těsně minul zadní tyč, jenže hned z následné akce mladý Petr Řehoř svým prvním gólem za druholigové áčko cenné vítězství svého týmu zpečetil na 2:0.

Zbrojovka Brno - Dynamo ČB 0:2 (0:1) - Branky: 23. Wermke, 64. Řehoř. Bez karet. Diváci: 527. Rozhodčí: Makovička – Štuk, Tesař. Brno: Halouska – Šural (46. M. Vintr), Vraštil, Kijanskas (46. Pavlík), O. Vintr – Sedlák – Kratochvíl (46. Krejčí), T. Pilík (61. Janošek) – P. Pilík, Koné (46. Růsek), Lutonský. Dynamo: Křížek (46. Staněk) – Řezáč, Novák, Kladrubský (46. Havel), Funda (68. Havel) – Wermke (46. Moravec), Čavoš (68. Hála), Javorek (46. Benát), Pouček (56. Řehoř) – Kadula (46. Pešek), Mashike.

Horejše potěšila nejen hra, ale i výsledek
Po vítězství 2:0 nad Zbrojovkou Brno trenér Dynama David Horejš své hráče chválil: „Jsem rád, že to tentokráte vyšlo i výsledkově. Já už kluky i za to utkání v Plzni pochválil, byť kdo tam nebyl, asi si jen těžko dokáže představit, že jsme i tam hráli dobře. Proto jsem rád, že se teď dočkali i vítězství. Za tu práci, co v přípravě odvádí, si to zaslouží.“

Dvougólovou výhru nad účastníkem I. ligy hodnotí ale střízlivě: „Mistrovská utkání budou o něčem jiném a my je nepřeceňujeme, takové výsledky ale jsou pro nás povzbuzení.“

Odměnu ale tým dostal: „Po dlouhé době je v neděli volný den, v týdnu toho měli kluci hodně,“ připomněl kouč, že od neděle měli soustředění v Třeboni, ve středu hráli v Plzni a tři dny nato s Brnem. „Za svůj přístup k přípravě si odměnu zaslouží,“ ocenil Horejš.

Proti Brnu už v půli nestřídal celou jedenáctku, ale to dle něj neznamená, že úvodní sestava už je i základ do soutěže. „Konkurence se ale zvýšila, to jsme chtěli. Teď začneme ladit formu,“ zdůraznil.

Rád by doladil i hráčský kádr. „Věřím, že úspěšně dotáhneme příchody Javorka a Moravce, navíc bychom ještě rádi konkurenci na jednom postu navýšili,“ zmínil kouč Dynama možný příchod ještě jedné posily. „Hlavně ale doufám, že se brzy uzdraví Čermák a do pořádku se dá i Táborský, jenž má výron v kotníku,“ uzavřel David Horejš.