Ty si z Moravy po výhře 2:1 vezlo českobudějovické Dynamo.

Domácí fotbalisté dle kolegů z Karvinského deníku doplatili na neproměňování tutovek. Hlavně Mišinský, jenž měl velkou šanci už v první minutě a pak ve druhé minutě nastavení. Ani z jedné gól však nedal. „A proti Budějovicím je každé zahozené gólovky pochopitelně obrovská škoda," litoval domácí trenér Josef Mazura. „To byla skutečně stoprocentní možnost, a kdyby ji Mišinský v té dvacáté vteřině dal, mohl se zápas pro nás vyvíjet hůř," zhluboka si v telefonátu pro Deník jižní Čechy oddechl budějovický trenér Pavel Hoftych.

Mišinský po dlouhém centru sám před Křížkem branku hostí překopl, naopak ve 37. minutě z podobné situace, kdy si na Klesův dlouhý centr naběhl Kalod, zkušený forvard Dynama nezaváhal – 0:1.

Míč hlavou ještě tečoval domácí Hottek. „Chtěl jsem to dát hlavou malou domů, balon mi ale spadl na rameno," kál se karvinský záložník.

Zato autor gólu se radoval. „Chtěli jsme tu bodovat a získat minimálně bod, ale vezeme všechny tři, a to je super," zářil Richard Kalod.

„Karviná má šikovné kluky, třeba Vladavič s Mišinským jsou skvělí v kombinaci, my ale důrazem nepříjemný začátek utkání ustáli a poté, co jsme šli do vedení, se hráči uklidnili a hru v poli jsme kontrolovali," pochvaloval si trenér Dynama.

Jenže právě kombinace domácím dle jejich trenéra proti Dynamu příliš nešla. „Skřípe to hlavně v záloze. Dneska jsme nehráli optimum, chybovali i obránci, i když jsme museli předpokládat, že soupeř si něco vytvoří. Rozhodně na to Budějovice mají kvalitu," vraštil Mazura čelo.

A vrásky mu přibyly brzy po půli, kdy se znovu Hottek dopustil další velké chyby, jeho rozehrávku zachytil Vyskočil a zpoza vápna se trefil přesně k tyči – 2:0. „Ty dvě šance, které jsme soupeři nesmyslně nabídli a on je s díky obě využil, mě mrzí ještě daleko víc než ta zahozená příležitost Mišinského," hněval se trenér Karviné. „Ten zápas jsem prohrál já, jak při prvním, tak při druhém gólu to byly jednoznačně moje velké chyby," kál se Jakub Hottek.

Jeho tým si v prvním dějství vytvořil několik slibných akcí, branku ale nedal. I díky Křížkovi, jenž si poradil s nebezpečnou střelou Mišinského. Ten si další tutovku připravil ještě ve druhé minutě nastavení, kdy Karviná předtím snížila a usilovala o vyrovnání, domácí hrot ale opět pohořel. „Rozhodlo proměňování šancí. Hosté je využili, my ne. Věřil jsem v remízu i v závěru, kdy jasnou šanci měl Mišinský. Bod bychom nakonec brali, porážka je pro mě zklamáním," smutnil trenér Josef Mazura.

Nemrzelo ho ani tak přerušení úspěšné domácí série, jako ztráta bodů. „Série? Na ty já nehraji, my potřebujeme body a ne série. Štve nás, že jsme ztratili zrovna s konkurentem v boji o přední příčky. To je nepříjemné. Potřebovali jsme nejhůře hrát nerozhodně, abychom odstup od Budějovic udrželi. Ale nic, jedeme dál, je před námi ještě dost zápasů," vyhlížel karvinský kouč další bitvy.

Zato českobudějovický trenér Pavel Hoftych se po zápase netajil spokojeností. „Jeli jsme sem s cílem poprat se o výhru, a to se podařilo, takže jsme fakt rádi. A protože nám nahrály i další výsledky, jsme plnohodnotně zpátky v boji o postup," radoval se kouč Dynama, připustil ale, že se jeho tým musel obávat o výsledek až do konce. „Domácí poslali do hry Pavelku, toho znám ještě z působení v Trnavě. Díky němu získali Karvinští v našem vápně převahu, naštěstí dali jen jeden gól."

I hosté ale mohli skórovat, třeba střídající Machovec dělovkou zpoza vápna nastřelil břevno. „Míč se odrazil dolů a možná i za brankovou čáru, pomezní to ale neviděl. Když jsme ale stejně vyhráli, tak nás to tak netrápí," usmíval se Pavel Hoftych.

V pátek hraje Dynamo doma s Vlašimí (18.00).

Karviná – Dynamo ČB 1:2 (0:1)

Branky: 68. Mikula – 37. Kalod, 55. Vyskočil. ŽK: Vaněk, Mikula, Hoffmann, Eismann – Kalod, Klesa, Vyskočil, Lengyel. Diváci: 1726. Rozhodčí: Orel – Kubr, Vaňkát.

Karviná: Pindroch – Hoffmann, Mikula, Jovanovič, Knötig – Vaněk (73. Limanovský), Hottek (56. Pavelka) – Gonda, Vladavič (82. Fiala), Eismann – Mišinský.

Dynamo: Křížek – Hašek, Lengyel, Deli, Hanzlík – Vyskočil, Benát (74. Machovec), Jarolím, Klesa (86. Novák) – Linhart (74. Chmelo), Ka­lod.

Třinec – Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 10. Rekish – 54. Vukadinovič. ŽK: Motyčka, Juřena, Rekish, Cigánek – Javorek. Diváci: 545. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Zeman.

Třinec: Bruk – Velner (46. Lisický), Malík, Cigánek, Matoušek – Malíř, Motyčka, Málek (77. Gavlák), Rekish – Čtvrtníček (60. Wojnar), Ju­řena

Táborsko: Toma – Sladký, Mráz (65. Štrbák), Ciferský, Tusjak – Šiml – Džafič (71. Presl), Javorek, Kočí, Vukadinovič (90. Rabiňák) – Musiol.

III. liga: Domažlice – Strakonice 3:0 (3:0)

Strakonická farma Dynama se ani v Domažlicích do lepších časů neodrazila a po hladké porážce 3:0 je nadále na chvostu třetiligové tabulky.

Svěřenci trenérské dvojice Malura – Lerch museli hned na začátku duelu řešit nepříjemný problém ve složení záložní řady. „Už v páté minutě se zranil Filip Rýdel a zápas pro něj skončil," sdělil Deníku trenér Jiří Lerch a dodal, že domácí o hladkém vítězství prakticky rozhodli již do přestávky. Ve 23. minutě se z trestného kopu trefil do šibenice Mužík, ve 35. minutě Došlý po sólové akci zvýšil na 2:0 a jen čtyři minuty nato po rohovém kopu a následném závaru před Daňkovou brankou přidal Dvořák třetí gól. „Dvě branky jsme dostali po standardních situacích a ten třetí poté, co střelec obešel tři naše beky," vrtěl Lerch hlavou.

Po změně stran hosté přece jen zvedli hlavu, domácí už ale hru kontrolovali a bez větších potíží zápas dovedli do vítězného konce.

Branky: 23. Mužík, 35. Došlý, 39. Dvořák. ŽK: Byrga – Otepka, Rakovan. Diváci: 400. Rozhodčí: Jedlička – Tauber, Růžička.

SK Strakonice: Daněk – Dvořák (71. Lerch), Novák, Petráň, Novotný – Kadula (71. Radouch), Otepka, Rýdel (7. Staněk, 46. Schertler), Rakovan, Wermke (83. Havelka) – Němec.