Studenti českobudějovických středních škol se sešli V E.ON beach aréně, kde odehráli první ročník atraktivního turnaje. Vyhrál pořadatelský tým Střední průmyslové školy stavební."Je to zajímavé zpestření aktivit studentů středních škol," uvedl ředitel stavební průmyslovky Vladimír Kostka. "Tato sportovní disciplína se může rozvinout nejen mezi středoškoláky. Námět začít hrát pohár pro střední školy je docela pěkný." 

Hráči se okamžitě zanořili do písku a ponořili do atmosféry turnaje. "Hráče fotbal moc baví, to je vidět. Je to otázka toho, jak se nabízejí sportovní aktivity, jak se daří dostat studenty do pohybu. Zdají se mi, že začínají být čím dál línější."   Vladimír Kostka sám aktivně rekreačně sportuje rád. "Fotbal? To nevím,  spíš vyrážím na kole, věnuju se turistice, geocachingu a podobným aktivitám. Ale mám malého syna, takže nevylučuju, že si do míče také občas kopnu," dodal s úsměvem.

Nápad odehrát turnaj v beachfotbalu se zrodil v hlavě Evě Koubové. "Tuto myšlenku už nosím asi šest let, jen jsme neměli kde hrát, domluvila jsem se s majitelkou haly, to je moje bývalá žákyně z Čéčovky, která ji provozuje."
Fotbal prostě baví. "Ať je to malá kopaná, klasický fotbal nebo beachfotbal,  pro kluky je to nejatraktivnější sport. A přímo beachfotbal? To je příjemná změna."

Fotbalisté v písku bojovali o každý metr. Souboje střídaly krásné góly. Možná se projevilo, že studenti pořadatelské "stavárny" si beachfotbal vyzkoušeli už při tělocviku. "Moc je to bavilo, hned jsem si řekla, že musím nějaký turnaj připravit." Eva Koubová nachystá za rok i druhý ročník soutěže. "Uděláme turnaj v jiném termínu, chtěla bych, aby se sešlo minimálně osm družstev.