Jenže tři góly dostal prvoligový nováček i v páteční před- ligové generálce s Regensburgem na Střeleckém ostrově.

A tentokráte se utěšovat solidní hrou či smůlou ve finální fázi hráči Dynama nemohli. Prohráli totiž zcela zaslouženě a po špatném výkonu.

Navíc kdyby Němci proměnili i další své šance (párkrát ztroskotali i na Křížkovi, jenž přes tři obdržené góly v bráně rozhodně nebyl slabým článkem týmu), mohla být porážka Dynama ještě vyšší. „Bylo to naše nejhorší utkání v přípravě, Němci byli jednoznačně lepší, přehráli nás úplně ve všem," nehledal výmluvy kapitán týmu Ondřej Herzán.

Do zápasu přitom fotbalisté Dynama vstoupili s elánem i sebevědomím. A podobně jako v minulých zápasech s Brnem (ve 3. minutě 2:0) a se Slavií (v 1. minutě Herzánova rána do spojnice břevna a tyče) začali dobře a měli už v první minutě i velkou šanci, když po Fundově úniku a Horově střele míč jen o centimetry minul zadní tyč branky hostí.

Jenže po slibné hře v úvodních deseti minutách přišla studená sprcha v podobě dvou gólů v Křížkově síti. Oba ze situací, kdy Němci obranu Dynama rozebrali na kousíčky.

„Začali jsme dobře a nikdo z nás si nepředstavoval, že jeden hloupý stupidní gól stačí k tomu, aby se naše hra úplně zbortila," nijak se trenér Luboš Urban netajil svým zklamáním a stejně jako kapitán týmu označil páteční generálku s Regensburgem za nejméně povedený zápas z celé letní přípravy.

Po prohře se Slavií 0:3 v Písku dostalo Dynamo tři góly také od týmu z německé III. ligy, přesto dle Luboše Urbana obě střetnutí nelze srovnávat. A to nejen proto, že Regensburg je profitým a německá třetí liga má vyšší úroveň než ČFL. Dle Urbana na rozdíl od zápasu se Slavií, kdy prohra pro Dynamo byla krutá, v generálce jeho svěřenci propadli. „Po Slavii jsem hráče příliš nekritizoval, náš výkon byl lepší než konečný výsledek. Tentokráte ale naši hru ani nejde hodnotit, neboť jsme spadli po obdrženém gólu do úplného chaosu," nevěřícně trenér Dynama kroutil hlavou.

Byť po druhém gólu Němců se budějovičtí fotbalisté přece jen dokázali zkoncentrovat a soupeře zatlačili, tím, že kontaktní gól nedali, brzy hru zase ovládli hosté. „Kdybych dal na 2:1, třeba by se nám povedlo dostat se zpátky do zápasu," litoval Herzán, že po Fundově rohu jeho hlavička místo na tyči neskončila v síti. Krátce předtím měl velkou možnost i Kalod, jenž po Benátově pasu běžel sám na bránu, trefil však jen vybíhajícího gólmana.

Jenže podobných a spíš ještě daleko větších šancí bylo ze strany hostí mnohem víc. Pro Dynamo mohla generálka dopadnout ještě hůř…

„Němci byli silnější na míči, byli daleko živější, pohyblivější, přehrávali nás kombinací. Když to řeknu stručně, přehrávali nás ve všem," přiznal Urban s hořkostí v hlase.

Své hráče nešetřil. „Pozdě a špatně jsme dostupovali, nedokázali jsme udržet balon."

Podle Urbana výkon mužstva zamotal hlavu nejen jemu a dalším členům realizačního týmu, ale zřejmě i pozorovatelům z klubů jejich nejbližších soupeřů.

Na dotaz, zda zmíněné „zamotání hlavy" znamená, že by ještě mělo v hráčském kádru dojít ke změnám, kouč pokrčil rameny: „Víme, že potřebujeme ještě posílit a na něčem se pracuje, něco rozjednaného je. Jenže dneska bych musel střídat devět hráčů…" Žádná jména možných posil kouč neprozradil, v kuloárech se hovoří o Vošahlíkovi či Korešovi.

Přesto své svěřence trenér Dynama nezatracuje. „Jak se říká, možná, že všechno špatné je k něčemu dobré. Třeba bude platit, že po špatné generálce přichází dobrá premiéra," zadoufal Urban, že výkon týmu proti Regensburgu bylo jen výjimečné selhání. „To, co jsme předvedli, to nebyla naše tvář," zdůraznil Urban.

I hráči Dynama samotní si byli vědomi, že diváky zklamali a že by jim podobný výkon v nedělní prvoligové premiéře s Libercem na dobrý výsledek nestačil. Před trenéry teď je úkol hráče připravit i po psychické stránce. „V týdnu už jsme žádné přípravné utkání v plánu neměli, ale teď jsme se rozhodli v úterý večer ještě na svém stadionu sehrát tréninkový zápas, aby se hráči dostali do patřičné pohody, zastříleli si a dali i nějaké góly," uvedl po prohře s Regensburgem trenér Urban.

Dle informací Deníku hraje v úterý Dynamo s Roudným (18).

Dynamo ČB – Regensburg 1:3 (0:2)

Branky: 81. Škoda – 11. Trettenbach, 24. Herzel, 57. Aosman. ŽK: Kalod, Podstavek. Diváci: 400. Rozhodčí: Makovička – Pečenka, Macko.

Dynamo: Křížek – Klesa (66. Chmelo), Lengyel (46. Novák), Podstavek, Hanzlík (79. Dvořák) – Hora, Benát (79. Kadula), Brunclík (46. Škoda), Herzán, Funda (46. Linhart) – Kalod.