Trhosvinenský Spartak, jehož mladý a perspektivní tým se zatím na podzim trápí, sáhl v minulém kole do skrytých rezerv. „Kvůli marodce jsem oslovil Honzu Gažáka, Davida Štojdla a Otu Šafránka, zda by nám nepomohli, a všichni tři souhlasili," vysvětluje trenér Martin Písko start zkušených matadorů, kteří v Sedlci naskočili do sestavy a rvali se alespoň o bod.

O ten přišli v 88. min., kdy Jan Pavlíček strhl vítězství na domácí stranu. Po dvou gólech dali v zápase Tomáš Kučera a veterán Jan Gažák (42 let). Martin Písko připouští, že na zápas s Újezdem střelce – a zároveň předsedu fotbalového klubu – nominuje znovu. „Zatím jsem s ním o tom nemluvil, ale když bude mít zájem, byl bych rád, aby v sobotu šel s námi hrát," netají se trenér Písko.

Jan Gažák st. na sklonku hráčské kariéry přenechal místo mladým, na kabinu áčka už ťukají i dva jeho synové: dvojčata Jan a Lukáš. „Je jim teprve sedmnáct a trénují s námi," potvrzuje kouč Spartaku s tím, že Lukáš je útočník, zatímco Jan nastupuje v obraně. S oběma mladíčky Sviny počítají do dalších sezon. „Budoucnost je slibná, ale nejdřív musíme soutěž udržet!" zdůrazňuje trenér Spartaku Martin Písko.