Ten po zápase s Jankovem odpovídal na dotazy Deníku jižní Čechy.

Máte za sebou v Třeboni ve funkci trenéra první zápas, jaké jsou po výhře 1:0 nad divizním nováčkem vaše bezprostřední pocity?

Máme za sebou v týdnu tři velmi kvalitní tréninky a řekl bych, že jsme v utkání na to trošku i navázali. Byl to zápas celkem v dobrém tempu hraný, i když pak ve druhé půli od té sedmdesáté minuty toho hráči obou týmů v tom horku měli očividně už dost. Myslím si ale, že zápas splnil to, co jsme si od něj obě strany slibovaly.

Ani góly vám nechyběly?

To je jediné, co mě osobně mrzí. Že jsme z těch pěti šesti šancí nedali ještě alespoň jeden dva góly. A taky jsme soupeře do jedné dvou šancí pustili, a to svou vlastní nedůsledností.

Kdy a jak vás fotbalová Třeboň oslovila?

My byli s Lubošem Skálou (předseda třeboňských fotbalistů – pozn. red.) částečně v kontaktu už na jaře, kdy trenér Tomášek oznámil, že po sezoně končí. Sice v létě to zprvu nedopadlo, protože Třeboň angažovala Jindru Dejmala, ten se však po pár dnech vrátil po dohodě klubů do Písku, a tak jsem v Třeboni nakonec nastoupil já.

Pro vás zřejmě mluvilo to, že jste zrovna byl volný trenér. Je to tak?

Je. Co se týká klubového angažmá, žádné mužstvo jsem zrovna netrénoval. Měl jsem nějaké svoje soukromé aktivity kolem individuálních tréninků, v současné době ale jistý prostor mám. Já totiž mám časově docela náročnou práci, takže post trenéra na této úrovni je tak akorát, abych vše stíhal.

Dal jste si nějaký čas na rozmyšlenou?

My se s Lubošem Skálou známe, ta jednání byla zcela seriózní. Mám to sem dvacet minut cesty, to také hrálo svou roli. Hlavní však bylo prostředí, které pro fotbal v Třeboni je. Krásné travnaté hřiště, umělá tráva, další tréninková plocha, tělocvična i dobrá regenerace. Podmínky jsou tady vynikající. O sto procent lepší, než tu byly před těmi sedmi deseti lety. Díky nádhernému areálu, který tu vyrostl, se to tady výrazně zvedlo.

Takže na svou novou funkci se těšíte?

Určitě. Mě fotbal pořád baví, vždycky mě bavil a na tom se nic nezměnilo. Tady jsou hráči, kteří chtějí něco dokázat. Je to jen o tom, aby vydrželi a na tréninky dál chodili. Někteří samozřejmě mají i svoje pracovní aktivity, takže všechny tréninky nestíhají, ale to je asi úděl všech klubů této úrovně.

Nicméně šéf klubu Luboš Skála, byť sice za úkol okamžitý návrat do divize nestanovil, umístění mezi nejlepšími pěti týmy v tabulce ale že by si přál. Berete to?

Já zatím žádný konkrétní úkol nedostal a navíc se krajský přebor proti minulému ročníku velice zkvalitnil. Třeba Milevsko či Jindřichův Hradec spadly z divize dle mého soudu úplně zbytečně. Ale jak na tom jsme, to uvidíme až po několika zápasech. Teď se to nedá jednoznačně říct, záleží hodně i na vstupu do sezony.