„Že jsme utkání nezvládli za tři body, nás samozřejmě všechny velice mrzí,“ netajil se po zápase velkým zklamáním trenér David Horejš, dle něhož vidina posunu na první místo tabulky možná jeho svěřencům až příliš svazovala nohy. „My věděli, že Frýdek sem přijede bránit, což se i potvrdilo. Proto jsme se od začátku snažili hrát aktivně a tak, abychom rychlou kombinací po zemi obranný blok soupeře dokázali prolomit. Myslím, že se nám to zpočátku i dařilo, bohužel veškeré plány zhatila chyba, kterou jsme soupeři umožnili jít nesmyslnou penaltou lacino do vedení,“ vrtěl hlavou trenér Dynama.

To, že místo uklidňujícího vedoucího gólu museli hráči Dynama dohánět náskok soupeře, jim pochopitelně na herní pohodě nepřidalo, nicméně času na obrat ve skóre zbývalo dost. Ještě do půle také domácí stihli vyrovnat na 1:1. „A to po krásné akci,“ ocenil Horejš.

Ta akce skutečně byla hodně povedená: Javorek uvolnil ukázkovou kolmicí za obranu hostí nabíhajícího Mashikeho, po jehož nahrávce Táborský ve skluzu poslal míč do sítě.

Krásný gól, pohříchu další podobné akce už se natěšení fanoušci nedočkali. „Frýdek zalezl a hrálo se jen na jednu bránu, šancí z naší strany však bohužel bylo velice málo. Nedokázali jsme se prosadit jeden na jednoho, někteří hráči mi připadali nervózní a než aby na sebe vzali tu zodpovědnost, obehrávali to zbytečně dozadu,“ vraštil čelo domácí kouč, jemuž chybělo u jeho hráčů více pohybu a více aktivity směrem dopředu. „Nějaké slibné centry tam sice byly, buď jsme tam ale byli pozdě, anebo jsme tam nebyli vůbec,“ krčil rameny.

Promarněné šance vrátit se do čela tabulky litovali i hráči samotní. „Co jsme nahráli ve Vlašimi, je pryč. To jsme teď prohospodařili,“ lomil rukama Ivo Táborský.

Zatímco domácí smutnili, hosté se radovali. „Kvalita Budějovic se projevila jejich velkým tlakem. Musím pochválit naši defenzivu, která až na jeden inkasovaný gól obstála. Do větších šancí jsme soupeře nepouštěli,“ uvedl po zápase asistent trenéra hostí Marek Čech a na dotaz Deníku jižní Čechy potvrdil, že těsně před cestou na jih Čech byl ve Frýdku odvolán dosavadní trenér Petr Venglarčík.

V dalším kole II. ligy hrají fotbalisté Dynama v neděli od 15 hod. v Sokolově.