Proč? Fotbalista Chrášťan splnil roli střelce i v minulém kole, kdy se gólem podílel na výhře 3:0 v Lipí.

Jiráskovým tchánem je trenér a předseda Slavoje Temelín Miloslav Beránek. „On a Mach, i když tomu je už přes čtyřicet, jsou houževnatí. Mají fotbal hrozně rádi, poctivě na sobě pracují, trénují a sami chodí běhat," prozradil Beránek Deníku o svém zeti a jeho kamarádovi z Chrášťan. „Jsou to oba srdcaři," chválí a doplňuje, že Temelínu by se v současné situaci, kdy jej trápí marodka, náramně hodili. „Čtyři hráči nám vypadli na delší dobu, máme problémy. Ale Chrášťany o ně měly eminentní zájem. Výkonnostně se propadaly, a proto chtěly, aby jim pomohli – a dnes jsou na prvním místě," poznamenal trenér.

Deník otiskl s Hráčem měsíce Karlem Jiráskem rozhovor.

Jak dlouho hrajete fotbal?
Těžko si přesně vzpomenu, kdy jsem začínal. Nějaký rok už to bude. Řekl bych tak dvanáct let. Za Chrášťany hrával kamarád. Jednou mě zlanařil a já s ním začal chodit kopat nejdřív do haly. Potom jsem se dostal na trénink a stal se součástí týmu. To se ale odehrálo v relativně pozdním věku – bylo mi osmnáct nebo devatenáct let.

Vždycky jste byl střelec?
Vždycky jsem hrál v útoku. Střelecky jsem se moc neprosazoval. Pozoruji, že čím jsem starší, tím mi to jde líp. Zřejmě se zkušenostmi přicházejí výkony. Pravdou je, že šancí jsem míval hodně, ale často jsem je zazdil. Tak snad už to bude jen lepší.

Na jakou úroveň se chcete ve fotbale dostat? Máte větší ambice?
Teď už velké ambice nemám. V loňské sezoně jsem byl s kamarádem na ročním hostování v Temelíně.  Vyzkoušeli jsme si okresní přebor, to byla výborná zkušenost. Ale po návratu do třetí třídy si myslím, že mi to  vyhovuje nejvíc v Chrášťanech.

Jak se dá skloubit trénování a zaměstnání?
Mám štěstí oproti mnoha ostatním hráčům. Prodáváme autodíly, jsem zaměstnán u tchána, takže nemám problém se v případě potřeby kdykoliv z práce uvolnit a jít třeba na trénink. Má pro můj koníček pochopení.

A manželka?
Řekl bych, že se s tím už smířila. Samozřejmě se jí nelíbí, asi jako každé ženě, že na fotbalu trávím spoustu času. Ale bere to tak, jak to je, za což jsem rád.