Zdeněk Hrdina (40) se v pondělí podrobí v českobudějovické nemocnici artroskopii kolena.

Matador neměl na výběr. Bolavé koleno je důvod, proč s mužstvem Temelína nedokončil první polovinu okresního přeboru na hřišti. „Zlobí mě už delší dobu. Je to tři čtvrtě roku, co jsem si je podvrtl, když jsem si hrál s malým. Běžel jsem, píchlo v něm a nateklo," líčí Hrdina, jenž má s problémy s koleny už bohaté zkušenosti, takže ihned tušil komplikace. „Jde o koleno, které mi operovali před patnácti lety, kdy jsem si udělal první zranění," mračí se.

K prognózám, co bude na jaře, se nechce vyjadřovat. Už tak svoji aktivní kariéru natahoval, jak to jen šlo.

Poslední zápas s Neplachovem pozoroval na stadionu v hloučku týnských diváků. Domácí tým se rozloučil s podzimem vítězstvím 3:0. „Samozřejmě bylo znát, že máme plno hráčů z Olešníka. Hlavně Šímu a Hálu, což jsou dva stabilní hráči krajského přeboru. To by bylo špatné, aby v okrese nebyli vidět! Hra má s nimi hlavu a patu. Bez nich nás trápí defenziva, chybí nám stoper," tvrdí temelínský správce hřiště a také asistent trenéra Petra Novotného v týnské Olympii.

Na podzim hrál nepravidelně. Někdy vůbec, jindy zasáhl jen do části utkání. „To kvůli noze, která celý podzim zlobí," potvrzuje zraněný Zdeněk Hrdina.

Přesto byl u důležitých chvil. Třeba dokázal se svým týmem otočit zápas v Hrdějovicích. A na Lokomotivě, kde naskočil z lavičky pouze na druhou půli, režíroval obrat Temelína. „Začátek sezony nám vyšel. Po šesti zápasech jsme měli pět vítězství a jednu remízu. Ale pak jsme pětkrát nevyhráli a na jeden zápas nedorazili!" s trpkým úsměvem připomíná duel na Srubci, který se vůbec nekonal.