„Jsem po zranění stehenního svalu, které se táhlo z podzimu. Pomalu jsem začal s tréninkem a myslím, že to budu dohánět poslední dva tři zápasy na umělce a při generálce, aby to bylo na sezonu v pořádku," přemítal hráč během duelu s Jankovem.
Proti Čtyřem Dvorům v dalším kole naskočil do sestavy, ale o víkendu bude podle kouče Jiřího Komrsky znovu chybět: „Dostal zánět do palce u nohy, takže má týden klid."

Zdá se mi, že co jste v Olešníku, lepí se vám smůla na paty…

Za celý loňský rok jsem odehrál něco přes polovinu zápasů, pořád se se mnou táhla nějaká zranění. V půlce jara, když se mi začalo konečně dařit, jsem si zlomil člunkovou kost na ruce, takže posledních pět nebo šest kol jsem zase nehrál. V létě jsem si myslel, že to bude dobré, ale den před startem přípravy jsem si udělal výron, na domácím turnaji jsem si udělal výron na druhém kotníku, takže celou letní přípravu jsem zase promarodil. Ale musím to zaklepat, podzimní část jsem odehrál bez zranění.

Cítíte, že jste ještě v dresu Olešníka neměl možnost ukázat na sto procent, co ve vás je?

Myslím, že očekávání jsou ode mne větší.

Také jste prý přišel z Hluboké za nemalý peníz…

Co jsem tak slyšel, zadarmo to nebylo! Ale ani já sám nejsem zatím se svou výkonností spokojen. Měl bych střelecky pomáhat týmu víc, než zatím předvádím.

I když podzim se vám povedl, souhlasíte?

Ale ano, střelecky se začalo jakž takž dařit… Dal jsem devět gólů, ale mohlo jich být víc. Snad potvrdím pravidlo,že jaro mívám lepší podzimu! Nastupuji v útoku se Zbyňou Rysem, kterému tentokrát podzim tolik nevyšel, ale on si to určitě vynahradí na jaře. Já si s ním na hřišti maximálně vyhovím. On je proti mně přece jen pořád mnohem zkušenějším hráčem. Jeho rady by si i mladí v týmu měli brát víc k srdci, než aby to brali tak, že je chce řečmi srážet nebo popichovat. Měli by si z toho vzít to dobré.

Jaké máte vztahy s Hlubokou? Pokud si pamatuji, nemohla se moc smířit s tím, že chcete odejít do nižší soutěže. Vyříkali jste si to?

Moc se o tom nebavíme. Beru to jako uzavřenou záležitost. Na Hluboké jsem byl odmalička.

Chtěl jste změnit prostředí?

Ale já to plánoval na půl roku, a že se to vyvinulo takhle, neberu jako úplně svou aktivitu. Když to ale přišlo, nebránil jsem se tomu. Chtěl jsem odejít na hostování, na půl roku změnit klima, což pro Hlubokou údajně nic neřešilo. Den před generálkou v Olešníku jsem podepisoval přestupní lístek na roční hostování a po zápase jsem se dozvěděl, že Hluboká chce přestup. Dobrá, řekl jsem – a podepsal přestup.

Údajně jste před časem přemýšlel o Rakousku. To není aktuální?

Momentálně je neřeším. Pro mne je teď důležité, abych byl zdravý. A když budu zdráv, myslím, že máme na to, abychom se s Olešníkem rvali o postup do kraje. Což je i cíl – když ne pro tuto sezonu, tak nejpozději pro tu příští.

Posilujete kádr?

Od podzimu je s námi nový Filip Mertl, z SKP se sem natrvalo přesunul mladý Sláva Vařák a z Hluboké je s námi v zimní přípravě Pepa Hála, který toho na podzim moc nenahrál, protože byl zraněný. V Olešníku už předtím byl na hostování, i díky tomu se na Hluboké dostal do základu, byla s ním spokojenost.

Kdyby se na podzim hrálo v kraji derby mezi Olešníkem a Hlubokou, asi byste se nezlobil…

Tak to určitě ne. Vzájemné zápasy bývají vyrovnané. Na Zimní lize jsme loni prohráli 2:3, doma je na turnaji porazili 1:0. Letos si to rozdáme potřetí, tak uvidíme, jak na tom kdo je (týmy se střetnou v Hlubocké zimní lize 1. března od 14 hodin na závěr bojů ve skupině, pozn.). Pro mne je to specifický zápas, určitě mám větší motivaci než ostatní kluci, a myslím, že třeba i Pepa Hála to bude cítit taky jinak.

Výborný zápas jste odehráli v Týně, kde jste zvítězili 3:0. Našel byste na podzim ještě lepší?

Myslím, že na každý domácí zápas se dalo dívat, padalo hodně gólů. Vyjma prvního a posledního utkání: Katovicím jsme podlehli 0:3, s Vacovem se protrápili k vítězství 3:1. Ale jinak se nám domácí utkání vydařila a derby v Týně také. Společně s Týnem a Lažištěm se na jaře budeme prát o postup do kraje. Je to otevřené, i když na vedoucí Katovice musíme nahrát čtyři body, protože s nimi máme horší vzájemné zápasy (0:3, 0:1).

Povězte, jsou diváci v Olešníku hodně nároční?

On je svým způsobem náročný každý divák, když nepadají góly a domácímu týmu se nedaří! Ale že by byli diváci náročnější, než jsou třeba na Hluboké, to ne. Je tam dobrá parta, pěkné prostředí, já si za ten rok a půl v Olešníku opravdu nemám, na co stěžovat.

Takže nelitujete, že jste přestoupil?

Určitě ne. A když se posuneme do kraje, tím lépe. Když byla řeč o derby, také bude záležet na tom, jestli se Hluboká udrží v kraji, protože má po podzimu problémy. Ale myslím, že kraj zachrání, a třeba si to za rok rozdáme v kraji.