Tři úvodní kola již něco naznačila o podzimní formě týmů. O vydařeném vstupu do sezony mohou hovořit v Plané, Nemanicích a Lišově. Naopak jeden bod zvenku těžko uspokojí ambice fotbalistů Temelína, kteří doma dvakrát prohráli.

Z výsledků zaujala kanonáda Kamenného Újezda v zápase  s Horní Planou. Z hattricku se radoval Antonín Arnold, letní posila ze Slavie České Budějovice.  Nováček soutěže v Plané zvládl i třetí test a nyní ho čeká zřejmě soupeř z nejtěžších –  Velešín. O jeho síle se naposledy přesvědčil Sedlec a po gólu v nastaveném čase byl doma rád za bod.

SEDLEC – VELEŠÍN 2:2. Stanislav Šindelář, předseda a trenér Sedlce: „Zase jsme špatně hráli v defenzivě, dostali jsme dvě laciné branky: první po chybě obránce, druhý z trestňáku, kdy míč proletěl zdí. Začátek připomínal gólovou smršť: ve 4. min. jsme inkasovali, v 7. min. Pešek vyrovnal a v 10. min. soupeř využil trestňák! Remízu bereme, protože jsme vyrovnali v poslední minutě nastavení Michalcem, který nám přízemní střelou k tyči z 25 metrů zachránil alespoň bod! Na defenzivě musíme stále pracovat, na jaře jsme  góly tak často nedostávali. Velešín byl dobrý soupeř, ale my těžké utkání čekali."

PLANÁ U ČB – KŘEMŽE 4:1. Lubomír Pintér, místopředseda Plané: „Výsledek vypadá jednoznačně, ale zápasu neodpovídá – do stavu 1:0 měla Křemže dvě obrovské šance a jen díky Nováčkovi v bráně neskórovala. Jednu šanci vyloženě zakopl Chromý. Ale my své šance proměnili. Hlavně díky Nováčkovi a šikovnosti (a střelecké pohotovosti) Balogha, s nímž to  soupeři mají těžké, se vyhrálo. Výsledek byl dobrý, výkon musí být příště lepší. Ale kluci se s tím poprali, bojovali. S Velešínem to bude těžké."

ZLIV – KAPLICE B 1:1. Karel Jindrle, předseda a trenér Zlivi: „Bod je spíš naše ztráta… Začali jsme celkem aktivně, Kubeš nás dostal v 10. min. do vedení. Ale pak jsme zbytečně ustoupili od naší hry a přenechali aktivitu  hostům, kteří toho využili ke srovnání. Poločas skončil 1:1. Ve druhé půli jsme se tlačili do zakončení, měli jsme spoustu šancí, ale závěr Kaplice zvládla takticky velice dobře. Při tom množství šancí, které jsme měli, je remíza málo."

NEMANICE – MALONTY 4:0. Miroslav Dubský, trenér Nemanic: „Jednoznačné to nebylo, protože Malonty v devíti bránily, stály na vápně a odkopávaly míče. Trvalo, než dostaly první gól, pak už to šlo. Hra byla dobrá. Některé šance jsme neproměnili, ale jinak jsem byl spokojen. Ještě jsme nenarazili na lepší soupeře, tak uvidíme, co bude dál –  silná bude Planá, Velešín… Už v neděli uvidíme, co Kaplice, jak nás prověří. Zatím hrají jen mladí: poprvé teď byl Kochlöfl, Remta a Dubský starší jsou zranění, takže jsme ještě nehráli v plné sestavě."

K. ÚJEZD – H. PLANÁ 8:1. Vojtěch Brozman, trenér K. Újezda: „Pomalu jsme nechtěli hrát, protože hřiště bylo pod vodou. Ale kluci k zápasu přistoupili zodpovědně, od prvních minut jsme si vytvářeli šanci za šancí. Za stavu 2:0 soupeř zahrozil, šel sám na bránu, ale Dudák šanci chytil. Dali jsme gól na 3:0 a dalo by se říct, že zápas byl rozhodnutý. Ale sotva začal druhý poločas, nastřelili hosté břevno. Jak to ve fotbale bývá, z protiútoku jsme dali čtvrtý gól a po něm už bylo jen otázkou, jakým skóre tohle utkání skončí. Od 70. min. jsme se bavili fotbalem. Dali jsme osm branek, ale kdyby jich bylo patnáct, nemohl se soupeř divit! Jestli s tím Planá vzadu něco neudělá, bude mít problémy, protože každý náš protiútok hrozil gólem."

DŘÍTEŇ – FRYMBURK 2:0. Václav Stulík, trenér Dřítně: „První velkou šanci jsme měli my, Klimeš mířil vedle, a celý první poločas pak byl Frymburk lepší. Měl územní převahu, ale když zakončil, tak nepřesně, brankáře moc neprověřil. Ve druhé půli se hra vyrovnala, až do 70. min. se hrálo mezi vápny bez šancí. Pak při trestném kopu zahrál hráč hostů rukou, po druhé žluté kartě byl vyloučen a kopali jsme penaltu, kterou Slepička proměnil. Když za čtyři minuty po Klimešově rohu Smékal přidal druhý gól, bylo rozhodnuto. Hosté dohrávali v deseti, kontrolovali jsme vývoj zápasu. Body ale byly spíše vydřené."

Č. KRUMLOV B – T. SVINY 0:0. Martin Písko, trenér T. Svinů: „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, a to se v prvním poločase vyplnilo. Domácí nás nepustili do vyložené šance a jen díky naší důrazné obraně a výborně chytajícímu Brůhovi jsme neinkasovali. Ve druhé půli se hra vyrovnávala. Ke konci domácím docházely síly, vytvořili jsme si tři šance, bohužel zklamala nás koncovka. Jeli jsme do Krumlova pro bod, to jsme splnili, takže spokojenost."

TEMELÍN – ŘEPEČ (OPAŘANY) 1:4. Zdeněk Hrdina, trenér Temelína: „Ze stabilizované sestavy nám vypadli tři dost klíčoví hráči, takže dostali šanci jiní – a dopadlo to, jak to dopadlo. Přitom soupeř byl hratelný, zápas vyrovnaný. Dostali jsme  dva slepené góly mezi 35. a 40. min. po dvou střelách, které tečovali obránci. Minutu před koncem poločasu Honza Maruška pěknou střelou snížil. Na konci jsme hráli na tři útočníky, ale nebylo nám to nic platné… Soupeř nás nepřehrál, měl víc štěstí, které ale přeje připraveným. V příštím kole jedeme do Bechyně."

CHLUM – LIŠOV 2:4. Štefan Farkaš, vedoucí Lišova: „K zápasu jsme nastoupili s odhodláním předvést svoji hru a opět bodovat. Začalo se ale oboustranně ve volnějším tempu, bohužel jsme se přizpůsobili soupeři. V 11. a 12. min. Petr Kandl dvakrát skóroval po přihrávkách Davida Mlýnka a Benedy. Přenechali jsme iniciativu domácím, chyběla nám lehkost a rychlost z minulého zápasu. Pozdě jsme přistupovali k hráčům, z čehož pramenily fauly a standardky kolem velkého vápna… Ve 28. min. domácí snížili a v 31. min. bylo srovnáno, 2:2. Druhý poločas přinesl z naší strany zlepšení, díky kterému jsme si odvezli tři body.  Zrychlili jsme hru, zpřesnili přihrávku a dostávali se do šancí. Dvě z nich využil Ota Mach a dal výsledku konečnou podobu."

LOMNICE – DOLNÍ BUKOVSKO 0:3. Tomáš Ardamica, trenér Dolního Bukovska: „První poločas se hrál vyrovnaný zápas. Chvíli před přestávkou jsme dali vedoucí gól a ve druhém poločase jsme domácí k ničemu nepustili. Kontrolovali jsme hru a přidali dvě pěkné branky, zaslouženě jsme vyhráli. Druhý poločas byl již podle představ. S Kardašovou Řečicí čekám těžký zápas, ale doma budeme chtít vyhrát."

K. ŘEČICE –  ŠEVĚTÍN 1:2. Miroslav Čížek, trenér Ševětína: „Když jsme přijeli, říkali jsme si, jak úžasný areál tam vybudovali! V takovém je radost hrát, proto jsem hráče nabádal, ať takových podmínek využijí. Ale je škoda, že v páté minutě začalo hustě pršet, což dojem z utkání pokazilo. Měli jsme zkušenější, techničtější mužstvo a na mokrém terénu jsme byli osmdesát procent času lepší. Domácí byli bojovní, měli zájem získat bod, ale technickou a taktickou vyspělostí jsme měli zápas pod kontrolou. Vytvořili jsme si plno šancí, naše bolest je, že nedokážeme tyto situace proměnit… Jen sám Radim Novotný měl čtyři stoprocentní, a kdyby v 5. min. místo břevna dal z malého vápna gól, mohlo být vše jednodušší. Přesto si myslím, že jsme zahráli dobře."

VELENICE – LEDENICE 3:3. Petr Vítovec, trenér Ledenic: „V 8. min. po hezké akci Kadlece dal Volf vedoucí gól. I když v první půli domácí byli  lepší, z rychlého protiútoku jsme jim dali druhý gól. Na začátku druhé půle domácí snížili, kontrovali jsme na 1:3 – a pak se začaly dít věci! Utkání vzali do rukou rozhodčí, kteří nám neuznali regulérní gól na 1:4. Domácí naopak z ofsajdu snížili a v 83. min. z dalšího ofsajdu srovnali na 3:3. Třešničkou bylo vyloučení Winklera za domnělou urážku rozhodčího. Dali jsme venku tři góly a nevyhráli. To mrzí."