Štos tím pomohl prodloužit tím vítěznou sérii fotbalistů Týna, kteří už se chystají na duel o špic tabulky: v sobotu přivítají druhé Katovice!
Deník se jako každý týden ohlédl s trenéry a činovníky za zápasy v I.A.

NETOLICE – TÝN 0:2. Petr Novotný, trenér Týna: „Jednoduché to nebylo, protože za prvé byl podmáčený terén, za druhé Netolice mají dobrý, hodně defenzivně laděný manšaft s velkými kluky. V rámci možností jsme utkání zvládli a chci hráčům poděkovat za přístup, s jakým šli od první minuty za vítězstvím, a nakonec se nám podařilo tři body uhrát. Zaplaťpánbůh za ně! Chceme pozvat diváky na Katovice, což bude fotbalový svátek, neboť ony asi taky chtějí postoupit. Takže uvidíme dle mého soudu kvalitní, ofenzivní fotbal s kombinacemi, střelami a šancemi. A snad padne dost gólů – věřím, že do soupeřovy sítě."

BRANICE – OLEŠNÍK 1:4. Jiří Komrska, trenér Olešníka: „Po zaváhání doma jsme chtěli zabojovat a získat ztracené body. V prvním poločase jsme předváděli velice dobrou hru a do 30. min. jsme vedli 4:0. Škoda, že jsme další šance nevyužili. Druhý poločas jsme začali trochu lehkovážně, pustili jsme soupeře do pár šancí a on jednu využil. Ale od té chvíle jsme zase převzali iniciativu a až do konce jsme byli lepší. Mužstvo zahrálo velice dobře, navázalo na výkon s Katovicemi. V týdnu jsme posílili o Filipa Mertla, který hrál v Krumlově málo, a hned se uvedl gólem."

BAVOROVICE – SEZ. ÚSTÍ 0:1. Karel Franěk, prezident Bavorovic: „Chtěli jsme jít do zápasu nažhaveni a pokusit se o vítězství. Hosté však přijeli bez registrací, a tak se začínalo půl hodiny později, elán nám nějak vyprchal… Hrál se nesourodý fotbal s naší mírnou převahou. Když vyložené šance Vokurka a Babka neproměnili, přišel trest hostů v podobě úspěšně zakončeného brejku. Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Nejlepším hráčem na trávníku byl hostující Šebek."

ČT. DVORY – PLANÁ  1:5. Robert Čepička, trenér Čtyř Dvorů: „Chlapci z Plané přijeli na výstavu Země živitelka, odskočili si na fotbal do Čtyráku a dali nám bůra! Ale k zápasu – je to dost vysoká domácí porážka. Utkání jsme začali hodně špatně, celý první poločas jsme hráli zakřiknutě, pasivně. A ještě mi nevyšlo střídání, oživení se nekonalo, o půli jsme prohrávali 0:1. Druhý poločas jsme začali podle představ, Planou jsme zatlačili a měli jsme šance, ale trefili jsme se až za stavu 0:3. Byla to naše labutí píseň. Stav je takový, že nemít dorostence (tři v základu), tak ani nemůžeme nastoupit. To v kariéře nepamatuji! Jedeme dvakrát ven, snad se dáme do kupy."
BOROVANY – NOVÁ VES / BRLOH 6:2. Jiří Kubeš, manažer Borovan: „Nebylo to jednoduché utkání. I když výsledek hovoří o snadném vítězství, soupeř byl velice kvalitní a začal u nás náporem. Podržel nás brankář Janeček, jednou ho zachránila tyč. Náš tým se pomalu osměloval. První dva góly dal Čutka. V závěru půle znovu převzali iniciativu soupeř, ale když už byl brankář překonán, zachránilo nás břevno. Druhá půle opět začala náporem hostů, kteří v 58. min. snížili Postlem na 2:1.  Po nedorozumění obrany Kocar dal na 3:1, za dvě minutu Bellovič po rohu zvýšil na 4:1, a to hosty zlomilo. V závěru Kocar a Aleš Pilát přidali krásné branky, mezitím hosté korigovali na 5:2. Výsledku si moc ceníme, snad se po něm náš tým psychicky zvedne."

J. HRADEC – LOKO ČB 6:1. Jan Koutský, trenér Loko: „Utkání se nám vůbec nepovedlo, totálně jsme propadli v defenzivě! Co jsme předváděli v obraně, to zasloužilo trest, a ten nás samozřejmě potkal. V poli hra nebyla vůbec špatná, naopak, vytvořili jsme si i šance, ale hrubé chyby v obraně zavinily vysokou porážku. Terén byl těžký, ale pro oba stejný, ten náš výkon neomlouvá.  Ani po přeskupení řad a hře na tři obránce, kdy jsme se snažili něco s výsledkem udělat, bychom takové chyby neměli dělat, takže jsem byl zklamán."

CHÝNOV – SLAVIA ČB 2:1. Karel Kladenský,  trenér Slavie: „Věděli jsme, že se domácí budou rvát o první body  v soutěži jako o život. Přesto jsme vůbec nezachytili úvod zápasu: Hned v první minutě jsme dostali gól, poté dvě čisté šance chytil brankář Teringl. V 19. min. jsme znovu inkasovali, ale do hry nás brzy vrátil střelou k tyči Strobl. Srovnali jsme se soupeřem krok, možná jsme byli ve druhé půli dokonce aktivnějším týmem, ale vyrovnat se nám už nepodařilo. Největší šanci měl Kladenský ml., jenž  sám ve vápně zakončil vedle. Wegenkittl hlavičkoval do horního růžku, ale domácí gólman vyrazil na roh. Celkově byla výhra Chýnova zasloužená."

VĚTŘNÍ – ROUDNÉ B 1:1. Libor Šolc, předseda Roudného B: „Jeli jsme si pro bod, který jsme přivezli. Ale po utkání jsme mohli litovat, že jsme nezískali všechny tři, protože myslím, že jsme byli jasně lepším týmem, a je škoda šancí, které jsme nedokázali využít. Vytvořili jsme si jich dobrých pět. Domácí vedli od 40. vteřiny, kdy dali z penalty vedoucí branku, ale potom zahrozili až ve druhé půlce, jinak jsme měli hru v našich rukou. Ale vzhledem k tomu, že jsme nastoupili s hodně mladým mužstvem, ten bod bereme. Snad ho potvrdíme vítězstvím s Hrdějovicemi."

HRDĚJOVICE – D. VODA 0:0. Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Měli jsme trochu obavy, protože ze zdravotních důvodů vypadli Tomka a Kukačka, takže nastoupili v útoku mladíci, kteří v sobotu odehráli celý zápas na Hluboké. Ale hráli dobře. Během první půle ještě odstoupil ze hry Svoboda. Ale musím kluky pochválit za to, jak zápas odbojovali, odjezdili. V závěru jsme měli víc ze hry, vytvořili si i nějaké šance, ale chyběla nám zkušenost, takže jsme gól nevstřelili. Doufáme, že příště se nám to už povede."
Jaroslav Rambousek, trenér Dobré Vody: „V první půli jsme měli tři šance, z nichž jsme měli dát alespoň jeden gól. První půle snesla měřítko. Do té druhé jsme vstoupili trochu nekoncentrovaně, kazili jsme spoustu přihrávek, souhra vázla, a tak jsme nakonec byli rádi za bod. Druhá půle patřila domácím. Musel nás podržet brankář, který zneškodnil dva tři závary. Pozitivní je, že jsme nedostali branku, ale hra se nám ve druhé půlce nedařila. Z mého pohledu je remíza zasloužená."