Zatímco béčku doma pomohl dvěma trefami k vítězství, zásah proti Blatné měl poněkud smutnou příchuť.

Daniel Brom sice již ve 3. minutě poslal týnské barvy do vedení, ale jak se ukázalo, v zápase už se pak radovali jen hosté z Blatné a po zásluze si odvezli na Strakonicko tři body.

Rychlý gól ani nestačil Týnské ukolébat, protože soupeř brzy srovnal krok – a od té doby tahal za delší konec. „Ani jsme se nestačili dostat na vítěznou vlnu, protože asi za dvě minuty hosté vyrovnali na 1:1," krčil rameny Daniel Brom. „Soupeř nás hned poslal zpátky na zem a ten rychlý kontaktní gól, myslím, rozhodl," cítil jediný domácí střelec, že šlo o klíčový okamžik duelu. „Dělali jsme zbytečné chyby, kterými jsme Blatné góly v podstatě darovali. Takhle se zápasy nedávají," smutnil Brom.

Bleskové vyrovnání jako by na Olympii dolehlo, začala ztrácet půdu pod nohama. Svižní a důrazní hosté se do poločasu trefili ještě třikrát! „Když jsme poprvé inkasovali, najednou to bylo, jak kdybychom rovnou prohrávali," rozebíral Daniel Brom, co se možná odehrávalo v hlavách týnských fotbalistů. „Ten můj gól, zdálo se mi, pro naši psychiku nic neznamenal."

Někteří hráči Týna se v sobotu dopoledne objevili v Krakovčicích při Mikšovského memoriálu, ale Daniel Brom ujistil, že šlo o členy rezervního týmu, který hrál soutěž až v neděli. „Byl tam třeba brácha… To bychom si nedovolili, bylo by to znát. Doufám, že to nevypadalo tak, že jsme měli už jiné zápasy v nohou, anebo to vypustili, protože to není pravda! Hosté prostě byli lepší – techničtější, důraznější, přímočaří," uznal sportovně Daniel Brom.

Trenér Vondrášek svým svěřencům zdůraznil, že je s hrou a výsledkem nespokojen. „O půli jsme dostali dost vynadáno, po zápase už byl smířlivější. Druhou půli jsme odehráli s jedním inkasovaným gólem, možná jsme měli víc míč na kopačkách, ale i tak byla prohra 1:5 zasloužená," hodnotil svýma očima Daniel Brom.

Hráči Olympie tuší, že kdyby se takové vystoupení opakovalo, hazardovali by s přízní diváků. „Už v první půli, když jsme prohrávali 1:4, jsem slyšel, jak na nás z vantu ti nepřející křičí. Možná chodí na fotbal kvůli tomu… Ale já doufám, že týnský fanoušek chodí na fotbal proto, aby viděl Týňáky vyhrávat! Budeme se snažit, aby se to v dalších zápasech už nestávalo. Chápeme, že fanoušci jsou nespokojeni, protože v minulých sezonách byli zvyklí na něco úplně jiného," prohlašuje Daniel Brom, jenž přišel do A-týmu z béčka v době, kdy jej opustily některé opory. „Odešlo sedm lidí, a to je znát. Odchody, které začaly už v zimě, se musely nějak řešit."

Než Daniel Brom zakotvil v áčku, pomohl na jaře rezervě vyhrát třetí třídu a postoupit do okresního přeboru. „Je to skok, ale co mi zbývá, musím klukům pomoci. Nevím, zda se mi to daří…," usmívá se. V I.A třídě se trefil v obou domácích zápasech, a tak je zbytečně skromný. Po odchodech Vařila (Rakousko) a Štose (Olešník) se hledá v Olympii střelec, který převezme štafetu, a útočník Daniel Brom je jedním z adeptů. „Tak nevím, jestli Týn našel střelce ve mně, to si nemyslím… Ale uvidíme, jak to bude vypadat v dalších zápasech, jestli mi trenér dá šanci," uzavírá Brom.