Týn a Olešník poprvé v sezoně změří síly v sobotu na stadionu Olympie (14).

Oba celky se snaží předvádět divácky vděčnou, tvořivou hru,  fotbalová destrukce jim je cizí. Jak Týn, tak Olešník mají ve svých řadách kanonýry i technické hráče, mladíky i zkušené matadory.

Šlágr druhého se třetím týmem tabulky slibuje zajímavý duel,  i když terény v tuto dobu již nejsou ideální, a je proto otázkou, co hřiště aktérům dovolí…

Domácí kouč Petr Novotný  počítá se vším. „Hřiště u nás na pohled vypadá pěkně, ale hráči se boří po kotníky. Jestli to půjde, budeme kombinovat, když terén bude hodně měkký, bude více rozhodovat bojovnost," přemítal v týdnu lodivod Olympie, jenž sází na ofenzivní styl. „Hráčům se se snažím vštípit, aby kombinovali a hráli takový fotbal, aby se divákům líbil," jako by Novotný zval fanoušky.

V derby s Olešníkem podle svých slov nevidí favorita: „Samozřejmě si po posledních výsledcích věříme. Ale je to padesát na padesát.  Uvidíme, snad to bude zápas se šťastným koncem pro nás," říká Petr Novotný.

Vltavotýnští fotbalisté na podzim ztratili v domácím prostředí jen dva body za remízu s Katovicemi, jinak vždy odcházeli ze hřiště jako vítězové.

Olešník má o dva body méně než Týn, ale hovoří pro něj lepší skóre. Oba celky vstřelily za jedenáct kol stejně gólů (29), FK Olešník obdržel o čtyři branky méně.

„Bude to těžký zápas," tuší olešnický kouč Jiří Komrska. „Tyto zápasy jsou vždy vyhecované, v Týně je určitě kvalitní mužstvo. Soupeř hraje doma, je v tomto utkání favoritem. My se pokusíme udělat co nejlepší výsledek," slibuje. „Mohlo by to být divácky zajímavé, tak uvidíme," doplňuje Komrska.

Zvláštní příchuť bude utkání mít pro týnskou brankářskou stálici Jana Švejdu, jenž v létě změnil dres, odešel na hostování právě do Olešníka. Kdo bude chytat, zda dostane v sobotu přednost zkušený veterán, anebo perspektivní Studnička, nechtěl trenér Komrska prozradit: „Tvoří vyrovnanou dvojici a poctivě je střídáme," prohlásil jen.