Minule proti Hradci jste šel jen na minutku, teď už na čtvrt hodiny. S jakými úkoly vás trenér na hřiště posílal?
Domácí už začali odpadat fyzicky a já tam šel s tím pokusit se naši hru víc rozhýbat. Asi se to nepodařilo, když jsme ten gól nedali…

Nějaký centr jste ale dal.
To jo, jeden dva centry tam byly, i když ten druhý možná byl ofsajd, nevím. Moc míčů jsem ale neměl.

Že po svém zranění zase hrajete, vás ale jistě těší?
Samozřejmě, tomu jsem hlavně rád. Teď už jsem se na hřiště dostal přece jen na delší čas, z toho mám radost. Uvidíme, snad se ta minutáž bude zvedat. Byť to teď budu mít hodně těžké, protože kluci na stranách mají formu jak blázen. Ale nedá se nic dělat, že se jim tak daří, to je jedině dobře a já se s tím prostě musím nějak poprat.

Zpět k zápase s Olympií, čekali jste, že domácí s tím jejich zarputilým stylem fotbalu budou pro vás tak nepříjemným soupeřem?
Přesně to jsme čekali. Že to bude zápas plný soubojů. My viděli nějaké jejich zápasy a bylo tam hodně bojovnosti. To se potvrdilo i teď, bylo to hodně soubojové. My se bohužel té jejich hře přizpůsobili a nehráli jsme to, co jsme chtěli a co jsme měli. Proto jsme tady jen remizovali.

Byť jste Olympii nepřehrávali zdaleka tak, jako tomu v neděli s Hradcem, pár šancí dát gól jste si ale vypracovali…
Něco jsme tam měli a ke konci dokonce dali i tyčku.

Viděli jsme z tribuny dobře, že tu tyčku trefil Kadula?
Nevím, byla to hodně nepřehledná situace a řekl bych, že centrovaný míč ve snaze nás předskočit si srazil na tyč jejich stoper. Škoda, že to nedal do brány…

Možná, kdybyste ten jeden gól dali, a to zejména zpočátku, že by se vám hrálo líp?
To určitě. Kdybychom po půli vedli 1:0, hráli bychom asi úplně jinak. Třeba jako právě v neděli s Hradcem. Tady jsme sice neprohráli, chtěli jsme tu ale vyhrát.

Na druhou stranu, byť jste si jeli pro tři body a máte jen jeden, je to bod zvenku, to se cení. V neděli teď máte doma Ústí, to by případná bodová ztráta asi bolela hodně víc?
Jistě. Proti Hradci jsme hráli výborně a zkusíme to napodobit. Doma chceme vyhrát a potěšit fanoušky.

Když je řeč o fanoušcích, co vy? Měl jste tady na Strahově v ochozech hodně známých?
Měl. Jak kamarády, tak i rodinu. Je fajn, že mě alespoň tu chvíli viděli…

Jste připraven hrát s Ústím už celý zápas?
Spíše ještě ne. Já po těch čtyřech týdnech na marodce pak dva týdny úplně jenom stál a nedělal vůbec nic. Pak jsem měl týden kolo a ke konci jeden běh. Minulý týden už jsem se zapojil s týmem, ale absolvoval jsem jen pár tréninků. Pro mě je lepší, když budu naskakovat jen na část hrací doby. Po Ústí je reprepauza, to nějakou kondici zase naberu.

Minulou sezonu jste hrál právě v Ústí, hodně se tudíž na nedělní zápas těšíte?
Odehrál jsem v Ústí celou sezonu, dal tam šest gólů a na kluky z Ústí se tudíž těším. Jinak to ale pro mě bude zápas jako každý jiný a budu v něm chtít vyhrát.