Východočeši přitom přijeli na Složiště jako druhý tým tabulky. „Svou kvalitu tady také potvrdili, určitě nebyli lehkým soupeřem,“ připomněl trenér Pavel Malura i břevno, které hosté nastřelili za stavu 0:0. „Ke konci trefili navíc i tyč,“ dodal ještě domácí kouč s tím, že dle něj šlo o to, kdo dá první branku.

Což je možné, zmíněnou tyčku ale Hradec trefil v době, kdy už mladíci Dynama vedli 3:0! Po půli totiž Malurovi svěřenci svůj tlak stále zvyšovali a po Haisově gólu (nadějný 18letý útočník ho dal v 66. min. po učebnicové uličce výborně hrajícího Krcha) přidali v závěrečné pětiminutovce po ukázkových kombinačních akcích další tři krásné branky.

„Pro Hradec je 0:4 asi krutý výsledek, nám se ale převážně dařilo mít hru pod kontrolou a v tom závěru utkání už jsme skutečně na hřišti dominovali. Kluci si vyhověli a zachovali i klid v koncovce, což nám v minulých zápasech někdy chybělo. A také se nám povedlo dostřídat,“ měl Malura jistě na mysli dva góly, které dal Vojtěch Hora, ač přišel do hry až na poslední čtvrthodinu. „Moc mu to přeji, byl čtyři měsíce zraněn a tohle mu určitě pomůže.“

Mladíky Dynama pochválil i předseda klubového představenstva Vladimír Koubek, jenž se sportovním manažerem Tomášem Sivokem a trenérem áčka Davidem Horejšem zápasu přihlížel. „Kluci hráli výborně a mohu už teď říct, že hned tři z nich zřejmě půjdou do přípravy   s áčkem,“ sdělil šéf Dynama.

Branky: 86. a 90 +1. Hora, 66. Hais, 85. Krch, ŽK 0:2, 90 diváků, rozhodčí Melichar – Tupý, Cichra, sestava Dynama: Polanský – Trmal, Brabec, Čoudek, Šimoník – Hák, Bastl (71. Smejkal), Krch, Malý (83. Kolář), Pech (76. Hora) – Hais.

Ve 14. kole I. ligy dorostu devatenáctka Dynama hraje v sobotu v Ostravě (10.00), už ve středu se ale v odloženém zápase utká doma od 10.30 hod. na Složišti s Opavou.