„Jsme hodně zklamaní," připustil trenér David Horejš hned na úvod včerejšího rozhovoru pro Deník jižní Čechy.

Prohrát v Jihlavě 5:0, byť jen v přípravě, to je dost silná káva…
A taky jsme zklamaní, hodně zklamaní. Hlavně, co se týče výsledku, protože to dlouho na tak vysokou prohru rozhodně nevypadalo. Prvních třicet minut jsme hráli to, co jsme si řekli. Hráli jsme dobrý fotbal. Bohužel pak jsme nezvládli bránění standardních situací a z nich jsme dostali čtyři góly. Vůbec nám nefungovala organizace hry a to jsme si s hráči taky vyříkali a v neděli si všechny chyby a nedostatky detailně u videa rozebrali.

Tak vysoká porážka samozřejmě mrzí, ale na druhou stranu, aspoň vám to jasně ukázalo, kde vás ještě tlačí bota, ne?
Kvůli tomu jsme si zápasy s tak silnými mužstvy pro přípravu vybírali. Hlavně taková utkání mají v přípravě svou důležitost. Na jednu stranu nás může těšit, že jsme herně v Jihlavě nepropadli, že jsme si dokázali vytvořit i brankové příležitosti, nicméně těch inkasovaných gólů je strašně moc. Navíc hodně laciných gólů… Nedá se nic dělat, ti naši starší hráči prostě musí tu zodpovědnost vzít na sebe. Přece nemůžeme čtyři góly dostat ze standardek, to je hrozně moc! Fotbal se rozhoduje v pokutovém území a tam my prostě nemůžeme být tak laxní a tak nedůrazní, jako tomu bylo teď. Doufám, že si z toho vezmeme patřičné ponaučení.

Vy jste zřejmě svým svěřencům řekli svoje i po prvním poločase, protože druhý poločas jste odehráli skoro celý s nulou. Pochopitelně až na posledních pět minut…
První půli jsme zakončili těmi třemi nepohlídanými standardkami, to jsme tudíž hráčům vytkli. A řekli jsme si, že zkusíme druhou půli vyhrát. Že musíme hrát to, co jsme hráli těch prvních třicet minut. Což se nám taky dařilo a měli jsme tam i šance, akorát že jsme je nedokázali potrestat podobně, jako to předtím dokázala i Jihlava. A jak to znovu dokázala i na konci zápasu, kdy jsme se dopustili dalších dvou chyb. Proto je ten výsledek tak vysoký.

Zmíněné šance dle našich informací měl hlavně Ivo Táborský. Jak se uvedl?
Myslím si, že neodehrál špatné utkání. Šance, které měl, neproměnil, ale dostal se do nich. Dobré výkony tam byly i od dalších našich hráčů, jenže není to o jednotlivcích. Manšaft musí fungovat jako tým a my tentokráte jako tým právě při těch důležitých věcech nefungovali. A jak říkám, mně organizace hry a především osobní zodpovědnost určených hráčů při standardkách chyběla. Nám se to nestalo v přípravě poprvé a v čase, který nám do sezony ještě zbývá, se na to musíme zaměřit. Jsem přesvědčen, že to v mistrákách bude výrazně lepší.

Proč se na hřiště vůbec nedostal Pešek, jemuž se v přípravě docela dařilo?
Kuba Pešek měl problémy s achilovkou a pro utkání nebyl vůbec nachystaný. Nechali jsme ho odpočívat.

Co všechno ještě do začátku sezony chcete stihnout?
Přípravné zápasy skončily, o víkendu nás čeká na Motorletu už první kolo Českého poháru. Přecházíme už na běžný tréninkový rytmus jako v sezoně. Já věřím tomu, že jsme dobře potrénovali a že jsme na sezonu připraveni velice dobře. Akorát se musíme zaměřit na herní věci a hlavně na podobné nedostatky, jakých se kluci dopouštěli právě i teď v Jihlavě.